Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Booking.com va fi blocat in Turcia. Portalul olandez e acuzat de concurenta neloiala

Booking.com va fi blocat in Turcia. Portalul olandez e acuzat de concurenta neloiala


Activitatea Booking.com a fost blocata de o instanta judecatoreasca din Turcia, in urma unei plangeri depuse de Asociatia Agentiilor de Calatorie din Turcia (TURSAB), care reclama practici de concurenta neloiala din partea portalului olandez.

Conform hotararii emise pe 29 martie de instanta din Istanbul, Booking.com nu mai are voie sa preia oferte de cazare de pe piata locala sau sa medieze inchirieri ale capacitatilor respective, anunta Hurriyet Daily News.

Reprezentantii TURSAB poarta de mai multa vreme un razboi cu Booking.com, considerand ca nordicii au recurs la practici concurentiale ilegale pentru a se impune pe piata de turism din Turcia.

Interdictia va intra in vigoare in momentul comunicarii hotararii instantei din Istanbul catre Autoritatea de Tehnologii in Comuncatii si Informatie din Turcia, care monitorizeaza activitatea companiilor prezente in mediul online.

Secretarul general al TURSAB, Cetin Gurcun, sustine ca interdictia nu va afecta rezervarile facute de turisti inainte de data de 29 martie, acestia putand sa se bucure linistiti de sejurul rezervat prin intermediul portalului olandez.

Anterior restrictionarii activitatii, Booking.com a achitat si o amenda de 2,5 milioane de lire turcesti, ca urmare a unei plangeri similare depuse de aceeasi asociatie din Turcia.

Conform unei estimari facute de HOTREC (asociatie din industria hoteliera din Europa - n.red.), Booking.com este unul dintre principalii jucatori din industria serviciilor de turism online, olandezii, alaturi de rivalii de la Expedia, avand in Europa o cota de piata de 80%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 6092 ori