Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANAT: Situatia din Grecia nu pericliteaza vacantele romanilor

ANAT: Situatia din Grecia nu pericliteaza vacantele romanilor


Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) sustine ca vacantele romanilor in Grecia nu sunt afectate de evenimentele recente petrecute pe taram elen. Cu toate acestea, romanii care pleaca in perioada urmatoare in Grecia ar trebui sa aiba la ei lichiditati in euro.

In relatiile comerciale dintre turoperatorii romani si greci nu a intervenit, pana in acest moment, nicio modificare care sa afecteze vacantele romanilor in Grecia, cele deja contractate prin intermediul agentiilor de turism membre ANAT, precum si cele care urmeaza a fi cumparate prin aceeasi operatori economici.

Nu exista niciun fel de informatii, pana in prezent, care sa determine turoperatorii romani sa redirectioneze turistii catre alte destinatii.

Charterele deja programate catre diferite insule grecesti vor fi operate in continuare, dupa acelasi program, iar turistii vor beneficia de vacanta aleasa.

Hotelurile partenere ale agentiilor de turism membre ANAT i-au asigurat pe turoperatorii romani de continuitatea parteneriatului si de oferirea conditiilor de cazare contractate de catre turistii romani.

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) si membrii sai monitorizeaza permanent situatia din Grecia pentru a informa prompt publicul.

"Romanii care pleaca in perioada urmatoare in Grecia ar trebui sa aiba la ei lichiditati in euro. Este, de altfel, o recomandare pe care au facut-o si alte patronate de turism din Europa, mai ales dupa decizia de inchidere a bancilor in aceasta saptamana si limitarea retragerilor de la bancomate", declara Aurelian Marin, presedinte ANAT.

"De asemenea, cei care pleaca in Grecia continentala, cu masina proprie, sunt sfatuiti sa alimenteze cat mai aproape de granita cu Grecia pentru a preveni inghesuiala de la statiile de alimentare", completeaza Aurelian Marin.

Informarile oficiale facute de catre Confederatia Greaca de Turism arata ca toti operatorii eleni fac tot posibilul ca turistii sa nu resimta situatia prin care trece tara lor si sa pastreze intacta imaginea destinatiei Grecia.

Grecia este destinatia prefera de romani in 2015, in primele cinci ale anului fiind inregistrata o crestere a vanzarilor pachetelor turistice cu 20% fata de aceeasi perioada a lui 2014.

Estimarile asociatiei arata ca peste 120.000 de romani au optat in 2015 pentru o vacanta in Grecia.

In perioada mai-septembrie, turoperatorii romani au programate chartere zilnice catre insule grecesti, respectiv chartere cu autocarul catre Grecia continentala.

Aproximativ 30-35% dintre romanii care ajung in Grecia pleaca pe cont propriu.

"Recomandam turistilor care intentioneaza sa plece in Grecia, cu masina, pe rezervari facute individual, sa apeleze, totusi, la o agentie de turism, membra ANAT, pentru a beneficia de intreaga asistenta a turoperatorului si pentru a fi ajutat cat mai bine posibil in eventualitatea unor evenimente neprevazute", spune Aurelian Marin.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1463 ori