ANAT reactioneaza: Agentiile de turism nu atenteaza la monopolul BOR pe pelerinaje

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 12:20
2980 citiri
ANAT reactioneaza: Agentiile de turism nu atenteaza la monopolul BOR pe pelerinaje

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) reactioneaza fata de pozitia publica a Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) si arata ca aceasta nu este influentata negativ de agentiile de turism laice, intrucat acestea nu oficiaza servicii religioase si astfel nu incalca in niciun mod la monopolul pe care Biserica il are din acest punct de vedere.

Patriarhia Romana a emis un comunicat de presa luni, in care se mentioneaza ca romanii interesati de turism ecumenic ar trebui sa apeleze la centrele de turism ale Bisericii Ortodoxe si nu la agentiile de turism, dat fiind faptul ca unele din acestea organizeaza, fraudulos, excursii in numele BOR.

"Patriarhia Romana atrage atentia asupra pretinselor pelerinaje la locuri sfinte crestine din tara si strainatate organizate, fraudulos, in numele Bisericii Ortodoxe Romane de unele agentii de turism, persoane fizice si chiar parohii care ofera servicii turistice sub standarde de calitate si incalca legislatia romaneasca si europeana in vigoare", se preciza in comunicat.

Reactia reprezentantilor agentiilor de turism a fost dura: "ANAT a luat act cu surprindere de Comunicatul de presa remis ieri de catre Patriarhia Romana, in care se face vorbire despre pelerinajele organizate de catre diverse entitati din tara si strainatate.

In opinia noastra, acest comunicat pacatuieste prin doua lucruri: mai intai, prin aceea ca incerca sa induca opiniei publice ideea ca agentiile de turism neafiliate bisericii nu ar putea sa furnizeze transport, cazare sau alte servicii turistice pelerinilor decat cu binecuvantarea BOR; nu in ultimul rand, prin faptul ca arunca asupra tuturor agentiilor de turism, pe care nu le are in subordine, suspiciunea ca ar incalca legea".

Astfel, ANAT atrage atentia ca piata serviciilor turistice este una libera, concurentiala, iar agentiile de turism acreditate ale BOR, ca si cele neafiliate bisericii, desfasoara, contracost, servicii comerciale.

Mai mult, reprezentantii agentiilor de turism atrag atentia asupra evaziunii fiscale din domeniu si fac apel la autoritati pentru a monitoriza piata romaneasca astfel incat absolut toti operatii din turism sa respecte legea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#conflict BOR ANAT, #pelerinaje agentii turism, #monopol turism ecumenic, #turism Biserica Ortodoxa , #Turism ecumenic