Turistii ar putea face turul Bucurestiului cu autocarul

Joi, 23 Decembrie 2010, ora 12:57
2900 citiri
Turistii ar putea face turul Bucurestiului cu autocarul

Asociatia de Turism a Municipiului Bucuresti (ATMB) vrea sa implementeze anul viitor programul "Bucuresti City Plus", prin care sa organizeze, intre altele, turul Capitalei cu autocarul, ca in marile orase europene, cu opriri la principalele atractii turistice din Bucuresti, informeaza NewsIn.

"Pretul biletului pentru turul Bucurestiului va fi de 50 de lei, cu reducere de 50% pentru copiii de sub 12 ani. Vor fi trei autocare care vor transporta turistii.

Un tur de oras va dura doua ore si jumatate si se va efectua intre orele 10.00 si 16.00, cand traficul nu este asa de intens.

Totodata, statia de plecare/sosire a turului orasului pe modelul "Hop On-Hop Off", va fi amenajata in Piata Timpului de langa magazinul Cocor din Bucuresti", a declarat joi, intr-o conferinta de presa vicepresedintele ATMB, Carmen Pavel.

Autocarul va opri apoi in statii amenajate la Teatrul National Bucuresti, in Piata Romana, Piata Victoriei, Muzeul Satului, Piata Palatului, Opera Romana, Palatul Cotroceni, Palatul Parlamentului si Patriarhie.

Aceste statii vor fi amenajate, cel mai probabil, de Primaria Capitalei.

Proiectul va fi gata in luna mai 2011, odata cu evenimentul "Luna Mai, Luna Bucurestiului", pe care ATMB il va organiza, potrivit vicepresedintelui asociatiei.

"Turul de Bucuresti va fi rezultatul unei licitatii. Imediat dupa Anul Nou, vom organiza licitatia pentru alegerea firmei transportatoare. Autocarele vor fi branduite cu numele programului, 'Bucuresti City Plus'.

Transportatorul va trebui sa obtina licenta, clasificarea mijlocului de transport de la Ministerul Transporturilor, iar aprobarea pentru traseul turistic se obtine de catre ATMB de la Primaria Capitalei si de la Politia de Circulatie", a precizat Carmen Pavel.

Aceasta spune ca "Bucuresti City Plus" este primul program complex care promoveaza in tara si in strainatate programe turistice in Bucuresti, cat si alte servicii conexe legate de turism, cum ar fi cumparaturi, vizionari de spectacole, participari la evenimente culturale, sportive.

"In cadrul acestui program, Asociatia de Turism a Municipiului Bucuresti isi propune sa organizeze tururi de Bucuresti regulate, tururi de oras tematice (gastronomie, cultural, istorice), precum si tururi cu bicicleta", a mentionat reprezentantul ATMB.

Totodata, anul viitor, ATBM isi propune sa organizeze evenimentul "Luna Mai, Luna Bucurestiului", dupa modelul evenimentului organizat pe aceeasi tema in 1934 de catre primarul general al Capitalei de atunci, Al.G. Donescu.

Proiectul "Luna Mai, Luna Bucurestiului" va incepe pe 1 mai cu o parada a florilor si o bataie cu flori in Piata Timpului din centrul Capitalei si se va incheia pe 1 iulie cu o parada similara. In luna mai a anului viitor se vor desfasura diverse evenimente turistice, culturale, artistice, potrivit oficialilor ATMB.

De asemenea, asociatia isi propune sa atraga cinematografe pentru lansarea evenimentului "Noaptea filmului romanesc", precum si teatre, opere, opereta si circul pentru atragerea unui numar cat mai mare de spectatori si acordarea unor reduceri speciale la pachetele de spectacole din luna mai.

Asociatia de Turism a Municpiului Bucuresti (ATMB) este o asociatie apolitica si non profit, lansata in octombrie 2010 in baza parteneriatului privat dintre municipalitate si organizatii private din domeniul turismului.

Membrii fondatori ai Asociatiei sunt Primaria Municipiului Bucuresti, Camera de Comert si Industrie Bucuresti si Asociatia pentru Promovarea Obiectivelor Turistice, C&I Com Serv, Danco Pro Comunicatio si Fundatia Comuniunea Internationala Romana si J'info Tours.

Rolul asociatiei este de a actiona ca un liant intre municipalitate, societatea civila si operatorii economici, exploatand potentialul de dezvoltare al turismului cultural-ecumenic, turismul de relaxare, turismul de business, a celui de sanatate si intretinere. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#autocar, #bucuresti, #evenimente, #tur, #turisti , #Turism cultural