Proiectul Sagittarius, lansat in Romania

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 08:12
1654 citiri
Proiectul Sagittarius, lansat in Romania

Proiectul SEE - Sagittarius, care vizeaza constituirea retelei nationale de promovare a valorificarii patrimoniului cultural in scopul dezvoltarii economice, sociale si culturale, va fi lansat, vineri, in Romania.

Proiectul, finantat prin Programul de Cooperare Transnationala Sud-Estul Europei, a fost lansat la sfarsitul lunii septembrie 2011, in cadrul unei conferinte organizate in Rhodos - Grecia si are o durata de implementare de trei ani (2011-2014).

Prin intermediul acestui proiect va fi creata o retea de specialisti in valorificarea patrimoniului cu potential turistic, vor fi identificate metode inovative de management si marketing, va fi incurajat antreprenoriatul in domeniul cultural, vor fi stabilitate standarde de valorificare optima a patrimoniului.

Proiectul Sagittarius este implementat de 20 de institutii din 8 tari - Grecia, Italia, Romania, Bulgaria, Slovenia, Ungaria, Croatia si Republica Moldova, liderul proiectului fiind Universitatea Aegean din Atena, Grecia. Romania este reprezentata in acest proiect de Institutul de Economie Nationala, institut al Academiei Romane, alaturi de un partener dintr-un stat non-membru UE - Consiliul Raional Soroca, Republica Moldova (partener 10%) si Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Turism, avand ca partener Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#proiect Sagittarius, #patrimoniu national turistic, #ministerul turismului , #Turism cultural