Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiectul Sagittarius, lansat in Romania

Proiectul Sagittarius, lansat in Romania


Proiectul SEE - Sagittarius, care vizeaza constituirea retelei nationale de promovare a valorificarii patrimoniului cultural in scopul dezvoltarii economice, sociale si culturale, va fi lansat, vineri, in Romania.

Proiectul, finantat prin Programul de Cooperare Transnationala Sud-Estul Europei, a fost lansat la sfarsitul lunii septembrie 2011, in cadrul unei conferinte organizate in Rhodos - Grecia si are o durata de implementare de trei ani (2011-2014).

Prin intermediul acestui proiect va fi creata o retea de specialisti in valorificarea patrimoniului cu potential turistic, vor fi identificate metode inovative de management si marketing, va fi incurajat antreprenoriatul in domeniul cultural, vor fi stabilitate standarde de valorificare optima a patrimoniului.

Proiectul Sagittarius este implementat de 20 de institutii din 8 tari - Grecia, Italia, Romania, Bulgaria, Slovenia, Ungaria, Croatia si Republica Moldova, liderul proiectului fiind Universitatea Aegean din Atena, Grecia. Romania este reprezentata in acest proiect de Institutul de Economie Nationala, institut al Academiei Romane, alaturi de un partener dintr-un stat non-membru UE - Consiliul Raional Soroca, Republica Moldova (partener 10%) si Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Turism, avand ca partener Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1356 ori