Sibiul isi promoveaza bucatele traditionale la Targul de Turism al Romaniei

Vineri, 23 Februarie 2018, ora 15:44
2952 citiri
Sibiul isi promoveaza bucatele traditionale la Targul de Turism al Romaniei
Foto: Echipa Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019

Regiunea Sibiului este promovata in cadrul Targului de Turism al Romaniei ce se desfasoara in perioada 22 - 25 februarie la ROMEXPO, printr-un stand 146 de metri patrati amenajat pentru demonstratii de live cooking, tema centrala fiind gastronomia din zona Sibiului prin Programul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019.

Astfel, mestesugarii din zona Sibiului impreuna cu cele mai delicioase preparate locale vor intampina vizitatorii de Joi si pana Duminica la Romexpo in pavilionul B1, standurile 67-70.

Pe durata celor patru zile ale Targului, alaturi de oferta destinatiei turistice Sibiu, publicul va putea urmari in stand 13 animatii culinare pregatite de bucatari si producatori locali din judetul Sibiu, urmate de degustari ale preparatelor realizate.

Doua dintre animatii vor fi realizate de o echipa de studenti ai Universitatii Lucian Blaga din Sibiu.

Sesiunile de live cooking vor prezenta alternativ retetele traditionale reinterpretate si retete traditionale consacrate, iar preparatele culinare vor fi insotite si de degustari de bere si vin produse in regiunea Sibiului.

Vizitatorii in standul Sibiului vor avea ocazia sa deguste carnatii de Mangalita, placinta cu urda numita popular "varzar", balmos, jintita, tocana de oaie, pastrav, ciolan afumat cu fasole dar si o "zeama de 3 minute", pregatita mai demult de tarani, consistenta si usor de gatit.

Demonstratiile de live cooking sunt programate in fiecare zi de targ, dupa cum urmeaza:

Joi, 22 februarie: la orele 11, 13,14, 16 si 17

Vineri, 23 februarie: la orele 11, 13, 15 si 16

Sambata, 24 februarie: la orele 11, 13 si 16

Duminica, 25 februarie: la orele 11 si 14

Participarea la Targ a fost posibila prin efortul financiar al Consiliului Judetean Sibiu, al Primariei Sibiu si al Primariei Medias si cu ajutorul logistic al echipei Muzeului ASTRA.

Echipa formata din reprezentanti ai Consiliului Judetean Sibiu, ai Primariei Municipiului Sibiu, ai Muzeului ASTRA Sibiu si ai Asociatiei Judetene de Turism Sibiu va oferi celor interesati informatii despre Programul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana, dar si despre ofertele si obiectivele turistice din regiunea Sibiului.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019, #preparate Sibiu, #Targul de Turism , #Targ turism