Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primul targ european al castelelor, organizat la Hunedoara

Primul targ european al castelelor, organizat la Hunedoara


Primul targ european al castelelor va fi organizat, anul viitor, in municipiul Hunedoara de Primaria si Castelul Corvinilor din localitate, evenimentul avand ca scop promovarea potentialului turistic de care dispun aceste monumente istorice de pe intregul continent.

Evenimentul cultural intitulat 'Targul European al Castelelor' este programat in perioada 1-3 mai 2015, iar organizatorii au lansat deja primele invitatii de participare la aceasta manifestare pentru muzeele, castelele, palatele si cetatile din Europa. In cadrul targului, expozantii isi vor putea face cunoscuta oferta si isi vor putea prezenta principalele elemente de atractie turistica si istorica pentru vizitatori.

"Castelul Corvinilor, locul in care va fi gazduit acest eveniment, este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura gotica din Romania, aflandu-se printre primele castele de poveste din Europa, aspect care confera acestui eveniment un anumit prestigiu. Acest prestigiu va fi consolidat in timp prin popularitatea pe care o va capata datorita expozantilor care doresc sa ni se alature si a numarului de vizitatori", a declarat miercuri directorul Muzeului Castelului Corvinilor Hunedoara, Costin Tinca.

'Targul European al Castelelor' se bucura deja de confirmarea prezentei a sapte participanti, cum sunt Palatul Godollo si Castelul Rakoczi din Ungaria, Castelul La Mota din Spania, Muzeul National Brukenthal, Muzeul National Peles, Muzeul Tarii Fagarasului-Cetatea Fagaras si Muzeul Judetean Arges-Cetatea Poenari.

Lista participantilor ramane deschisa, muzeele, palatele, castelele si cetatile interesate de acest prim eveniment avand posibilitatea sa afle mai multe informatii adresandu-se Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara.

Targul ar urma sa aiba loc in primavara fiecarui an.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 985 ori