Presedintele ceh, la standul Romaniei la Targul de carte de la Praga

Sambata, 19 Mai 2012, ora 11:29
2111 citiri
Presedintele ceh, la standul Romaniei la Targul de carte de la Praga

Presedintele ceh Vaclav Klaus a vizitat, vineri, Targul Lumea Cartii, care se desfasoara de joi pana duminica la Praga, oprindu-se mai intai la standul central al Romaniei, unde a fost intampinat cu muzica naistului Nicolae Voiculet, costume populare si carti.

Standul romanesc, primul de la intrarea in Palatul Expozitional, unde se desfasoara Targul Lumea Cartii, situat in centrul pavilionului principal - intrucat Romania este in acest an tara invitata de onoare la eveniment -, a fost si prima oprire a presedintelui ceh, care a vizitat targul vineri dupa-amiaza.

Din partea ministerului, organizatorul standului romanesc la targul praghez, Vaclav Klaus a primit albumul "The Romanian World between the 15th and 19th century in Pictures", de Catalina Macovei si Irina Spirescu, ce insumeaza zeci de gravuri, harti, vedute in care se reflecta realitatile romanesti din secolele XV - XIX asa cum au fost ele percepute de calatori straini.

Standul romanesc la Targul de carte de la Praga a fost deschis joi, in prezenta ministrului ceh al Culturii, Alena Hanakova, si a directorului evenimentului, Dana Kalinova, alaturi de reprezentantii Romaniei.

Peste 50 de evenimente romanesti se desfasoara in cadrul targului praghez, care numara in total in jur de 450 de manifestari. La eveniment sunt reprezentate 36 de tari si regiuni, printre care: Austria, Belgia/ Valonia - Bruxelles, Cehia, Romania, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Polonia, Franta, Monaco, Germania, Olanda, Irlanda, Norvegia, Suedia, Portugalia, Spania, Turcia, Marea Britanie, SUA, Israel, Japonia, Mongolia, Arabia Saudita, Taiwan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Targ turism Romania Praga, #Romania turism prezenta Praga, #Romania targ Praga, #presedinte ceh stand Romania Praga , #Targ turism