Hotelieri: Numarul de turisti a scazut cu 10%

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 19:58
2366 citiri
Hotelieri: Numarul de turisti a scazut cu 10%

Hotelierii reuniti la targul de turism "Bursa Litoral - Delta Dunarii", care a inceput joi in Eforie Nord, au afirmat ca numarul de turisti a crescut in acest an fata de anul trecut, dar incasarile sunt in scadere, transmite NewsIn.

"Analiza sezonului estival indica o scadere a veniturilor cu 10% fata de 2010, in mod paradoxal pe fondul unei cresteri cu aproape 10% a numarului de turisti. Asta inseamna vacante mai scurte si reducerea numarului innoptarilor", a spus Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral Delta Dunarii.

Corina Martin a precizat ca in prima jumatate a verii agentiile de turism au inregistrat o scadere dramatica a vanzarilor, de pana la 40%, care a fost recuperata pe parcurs, luna august fiind una foarte buna.

Preturile de cazare pentru viitorul sezon estival vor ramane neschimbate
, cel putin pentru varful de sezon, a afirmat Corina Martin, precizand ca aceasta a fost concluzia intalnirii intre reprezentantii Asociatiei Agentiilor de Turism si hotelieri.

In ceea ce priveste capetele de sezon, presedintele Asociatiei Litoral Delta Dunarii a afirmat ca hotelierii vor reduce preturile fata de anul curent, pentru a atrage mai multi turisti.

Corina Martin a mai spus ca anul acesta au avut succes programele derulare de cele doua asociatii, mai ales cele care contin cuvantul "gratuit" in titlu, si a precizat ca aceste programe vor fi extinse si anul viitor.
 
Eeful Comisiei incoming din cadrul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Ciprian Popescu, a afirmat ca anul viitor numarul turistilor straini va creste pe litoral.

"Daca anul acesta am avut cate un charter pe saptamana, operat de Air Berlin, care a adus turisti germani pe Aeroportul International Mihail Kogalniceanu, pentru anul viitor vor exista trei curse charter, fiind o certitudine ca pe piata romaneasca va intra si marele tur-operator Thomas Cook", a sustinut Popescu. Cu toate acestea, numarul turistilor germani care au vizitat anul trecut litoralul romanesc nu depaseste 5.000.

Peste 300 de reprezentanti ai agentiilor de turism si ai hotelierilor de pe litoral participa, la Eforie Nord, joi si vineri, la targul de turism 'Bursa Litoral-Delta Dunarii', eveniment organizat de Asociatia de Promovare Litoral - Delta Dunarii.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#targ turism, #hotelieri, #turism, #agentii turism, #preturi cazare , #Targ turism