Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Zilele filmului italian la Bucuresti intre 23-30 noiembrie

Zilele filmului italian la Bucuresti intre 23-30 noiembrie

Editia 2006 a Zilelor filmului italian la Bucuresti s-a deschis, joi seara, la Sala Elvira Popescu, cu 'Il Caimano' (Caimanul), pelicula a apreciatului cineast contemporan Nanni Moretti.Presa italiana il catalogheaza ca fiind un film 'frumos, distractiv, indraznet si foarte inteligent' si de cel mai 'matur film' al lui Moretti.

Zilele filmului italian sunt organizate de Fundatia Itaro Arte si Institutul Italian de Cultura 'Vito Grasso' si marcheaza cinematograful italian din ultimii ani, dar si comemorarea lui Pier Paolo Pasolini, de la moartea caruia s-au implini trei decenii.

Pe parcursul celor opt zile,vor rula peliculele lui Pasolini 'Mama Roma', 'Evanghelia dupa Matei' si 'Medeea' - filme apreciate de cinefilii din Romania, dar si lungmetrajul 'Uccellacci e uccellini' ('Pasaroi si pasarele'), scurtmetrajele 'La Ricotta' ('Casul'), 'Che cosa sono le nuvole?' ('Ce sunt norii?') si documentarele 'Comizi d'amore' ('Mitinguri de amor'), 'Appunti per un'Orestiade africana' ('Note pentru o Orestiada africana') si 'Appunti per un film sull'India' ('Note pentru un film despre India').

Pentru a ilustra actualitatea personalitatii si ideilor lui Pasolini, va fi organizata, la 29 noiembrie, o masa rotunda, urmand sa fie lansata si o carte in limba romana cu eseuri de Pasolini.

Tema editiei Zilelor filmului italian este 'Pier Paolo Pasolini si noile generatii'. Filmele 'Noile generatii', vor fi prezente prin patru dintre cele mai importante realizari din ultimii doi ani ale regizorilor italieni.

Filme precum Caimanul', 'Il Regista dei matrimoni' ('Regizorul de nunti') de Marco Bellocchio, 'La guerra di Mario' ('Razboiul lui Mario'), de Antonio Capuano si 'Anche libero va bene' ('Si liber - o duce bine') de Kim Rossi Stuart, vor fi prezentate pe parcursul festivalului.

Bloombiz, Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1052 ori