Zborul cu o companie low cost: Avantaje vs Dezavantaje

Miercuri, 03 Iulie 2019, ora 12:23
2112 citiri
Zborul cu o companie low cost: Avantaje vs Dezavantaje
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Atunci cand vrei sa organizezi o vacanta, pe langa destinatia aleasa si bagajele pe care abia astepti sa le faci, trebuie sa te indrepti catre alegerea, din mii de zboruri, a biletului de avion cel mai avantajos. Cele mai multe persoane aleg oferta companiilor aeriene low-cost, care reprezinta solutia ideala atunci cand ai un buget limitat pentru concediu.

Pentru a-ti planifica din timp escapada, trebuie sa tii cont de avantajele si dezavantajele zborurilor cu o companie low-cost, pentru a face alegerea cea mai potrivita pentru nevoile tale. Iata care sunt acestea, din articolul pe care l-am pregatit pentru tine!

Avantajele unui zbor low-cost

Pentru a alege cea mai buna oferta, cu cele mai convenabile bilete de avion, trebuie sa cunosti care sunt avantajele unei astfel de optiuni:

  • Prin intermediul zborurilor low-cost, poti beneficia de multe oferte promotionale, in special in perioada sarbatorilor din an, atunci cand iti doresti sa te bucuri de un concediu relaxant.

  • Probabil cel mai important avantaj al curselor low-cost tine de preturile mai mici ale biletelor de avion, in comparatie cu o cursa de linie.

  • Zborul cu o companie low-cost te va ajuta sa zbori mai ieftin pentru un singur zbor, doar dus. Spre deosebire de companiile aeriene low-cost, cele de linie vand, de cele mai multe ori, bilete dus-intors, in timp ce biletul de dus poate costa chiar mai mult decat un bilet intreg.

  • Cu ajutorul zborurilor low-cost, te poti bucura de curse fara escala, indeosebi in orasele in care companiile nationale nu ajung, precum Torino sau Malaga.

  • In aeroporturile mici te poti deplasa mult mai usor, cele secundare fiind ideale pentru a-ti inchiria o masina care sa te duca rapid in locul dorit.

  • Totodata, ai avantajul de a combina doua zboruri low-cost de la companii aeriene diferite, in cazul in care nu reusesti sa gasesti destinatia preferata. Astfel, vei plati mai putin decat in cazul unei companii de linie, unde ai avea nevoie de o cursa directa.

Dezavantajele unui zbor low-cost

Pentru a fii cat mai bine informat, trebuie sa cunosti si dezavantajele zborurilor low-cost, atunci cand iti cumperi biletele de avion:

  • Primul dezavantaj al zborurilor low cost este ca trebuie sa platesti separat pentru bagajul de cala, in timp ce, la unele companii, va trebui sa scoti bani din buzunar si pentru un bagaj de mana de dimensiuni mai mari. Acelasi lucru se regaseste si in cazul kilogramelor suplimentare ale bagajului, care vor fi taxate in functie de politica fiecarei companii aeriene.

  • Din nou, va trebui sa platesti pentru orice serviciu in plus, pe toata durata zborului: scaune preferentiale, alimente sau bauturi.

  • Cursele low-cost ajung pe aeroporturi secundare, aflate la o distanta mai mare fata de oras, in comparatie cu zborurile directe. In aeroporturile secundare vei gasi si mai putine magazine de tip duty-free decat in cazul aeroporturilor principale.

  • Nu vei gasi zboruri in fiecare zi, deoarece companiile aeriene low-cost au un program limitat, cursele fiind de 2-3 ori pe saptamana.

  • Nu trebuie sa uiti de check-in online, deoarece daca nu il faci din timp, vei plati suplimentar in aeroport pentru acest serviciu.

Cum sa gasesti mereu cele mai bune bilete low-cost?

Pentru a gasi la timp cele mai bune bilete low-cost, trebuie sa incepi prin verificarea site-ului fiecarui aeroport care te intereseaza. Acesta reprezinta un truc util daca iti doresti sa calatoresti in destinatii indepartate, unde vei gasi cel putin doua variante de zbor. Tot in acest fel vei afla care sunt cele mai bune preturi pentru zborurile domestice, pentru a economisi sume importante de bani.

In plus, cu ajutorul site-urilor care fac cautari in bazele de date ale companiilor aeriene vei gasi cele mai convenabile bilete, catre destinatia care te intereseaza.

Printre cele mai populare astfel de platforme se regasesc Momondo, DoHop, SkyScanner sau Adioso, care prezinta diferite particularitati. Cu ajutorul lor, dispui de un set util de optiuni de cautare, in functie de tari sau destinatii populare.

Nu trebuie decat sa completezi informatiile cerute, iar unul dintre aceste site-uri iti va raspunde cu cele mai ieftine zboruri dintre doua tari, ordonate crescator, in functie de pret.

Avand in vedere avantajele si dezavantajele zborului cu o companie low-cost, nu ramane decat sa iei decizia potrivita, pentru a merge in vacanta mult asteptata.

Nu te descurci cu banii? Nu trebuie sa te ingrijorezi, deoarece poti apela oricand la un credit nebancar online, pe care il poti solicita de oriunde si de pe orice dispozitiv cu o conexiune la internet. In plus, te vei bucura de bani direct pe card, fara a fi nevoie sa te deplasezi la ghisee sau la banca.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#bilete low cost, #curse low cost , #Stiri Turism