Vacanta militaro-sportiva pentru elevi

Marti, 26 Iunie 2007, ora 11:41
1622 citiri

Copiii pana la 16 ani pot experimenta pe Muntele Mic o vacanta cu un regim special: fara televizor, fara calculator, fara dulciuri si fara telefon.

In sapte zile pe Muntele Mic, o asemenea vacanta costa 500 de lei, iar copii sunt indrumati de specialistii angajati de o agentie de turism, in toate activitatile lor.

Ce inseamna o zi pe Muntele Mic?

La ora opt se da trezirea cu goarna si copiii sunt trimisi sa se spele la izvorul care curge langa cabanele "Iepurasul", apoi sa faca exercitii de inviorare. Au la dispozitie doar jumatate de ora. Alte 30 de minute sunt alocate pentru a lua micul dejun. Urmeaza "programul zilei", de fiecare data altul: lectii de tras cu pusca (cu aer comprimat), lectii de geografie si orientare in padure, altele speciale, de supravietuire pe munte ori cursuri de autoaparare, acestea fiind predate de un fost luptator in Irak.

Tabara e fara televizor sau jocuri pe calculator. Copiii au voie doar o data in zi, dupa cina, sa isi foloseasca telefoanele, ca sa ii sune pe parinti. "Vrem sa ii invatam sa iubeasca muntele si sa le batem in cap ideea ca muntele e de zece ori mai tare decat calculatorul sau marea", sustine administratorul agentiei Raindor, care organizeaza aceste tabere, Damian Raileanu.

Tot el spune ca parintii pot sta linistiti pentru ca pruncii lor vor fi in permanenta urmariti indeaproape. Pentru asta a angajat inclusiv personal cu studii de pedagogie. Copiii sunt impartiti de-a lungul taberei in grupe de cate zece, fiecare dintre acestea fiind condusa de un pedagog si un "om de munte". Zilnic, la ora 23,00, se da stingerea.

Parintii, incantati de idee

Zece parinti si-au inscris deja odraslele in excursie. Pentru primii zece pusti tabara "militara" a inceput ieri. Totul costa 500 de lei, bani care includ patru mese pe zi si o sumedenie de lectii de viata. Agentia asigura transportul de la baza telescaunului Borlova-Muntele Mic si retur, in zilele de duminica.

"Este exact ce si-a dorit fiul nostru. E innebunit dupa asa ceva. Acum are ocazia sa traiasca pe viu ce vede prin documentare si emisiuni", ne-a declarat mama unui pusti de 14 ani, care poate spune ca si-a inceput vacanta cu dreptul, pe Muntele Mic.

Pe durata taberei, copiii nu vor primi decat hrana naturala, snacks-urile, chips-urile si dulciurile fiind interzise in vacanta de pe Muntele Mic. La fel ca si jocurile electronice si mobilele, care se predau instructorilor si se primesc inapoi numai seara, intre momentul cinei si cel al focului de tabara. Trebuie spus ca fiecare zi petrecuta aici se incheie cu foc de tabara si discoteca.

La finele celor opt zile, copiii pleaca acasa cu cate un CD pe care este inregistrata intreaga activitate din tabara, iar in viitor, fiecare va primi si cate o uniforma militara. Cei interersati pot gasi detalii accesand www.muntelemic.ro.

<b>Bloombiz</b>

Continuarea(Sursa: <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=311137/ target=_blank>EvenimentulZilei</a>)

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...