Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Turnul Londrei ia din nou prizonieri

Turnul Londrei ia din nou prizonieri

Cercetatorii de la HP colaboreaza cu organizatia Palate Regale Celebre (Historic Royal Palaces) din Marea Britanie, care se ocupa de ingrijirea si conservarea a cinci palate celebre, la descrierea traseului unui nou joc de aventuri a carui evolutie depinde de locatia in care se afla jucatorul, in care vizitatorii Turnului Londrei ii ajuta sa scape pe prizonierii virtuali, informeaza un comunicat al companiei.Jocul este creat de echipa de cercetatori Mediascapes din cadrul HP Labs si echipa de la Turnul Londrei si foloseste dispozitive handheld HP iPAQ si senzori de localizare cu sistem GPS.

Fisierele digitale care contin voci, imagini, muzica si indicii sunt plasate in anumite locatii folosind kitul de unelte creat de HP Labs Mediascape.

Odata cu deplasarea jucatorilor in Turn si imprejurimile acestuia, pe dispozitivele iPAQ este adus fisierul digital corespunzator. Acesta le permite jucatorilor sa intalneasca prizonierii celebrii ai Turnului, precum Guy Fawkes si Anne Boleyn, una dintre nevestele lui Henry al VIII-lea. Chiar si paznicii Turnului, cunoscuti sub pseudonimul Beefeaters, sunt inclusi in scenariu ca jucatori ce incearca sa ajute personajele celebre sa evadeze.

Pentru HP, interesul in explorarea acestei zone de mobilitate consta in intelegerea oportunitatilor pentru noile produse si servicii care se vor dezvolta in functie de locatie sau alte situatii ce depind de context.

"Acest experiment face parte dintr-un proiect mai vast pe care il desfasuram pentru a investiga modul in care ar trebui sa evolueze serviciile de localizare in functie de experienta utilizatorilor", spune Josephine Reid, coordonatorul echipei HP Labs. "Ne gandim la acest lucru ca la un nou mediu, un fel de a patra dimensiune digitala peste spatiul fizic. Intelegerea valorii sale ne va permite sa transformam modul de livrare din 'orice, oricand, oriunde" in "lucrul potrivit la momentul potrivit in locul potrivit"".

Proiectul pilot va fi testat de membrii ai organizatiei Palate Regale Celebre si HP in perioada 23-28 octombrie. Unele dintre personajele istorice vor incerca sa influenteze jucatorii pentru a-i ajuta sa evadeze folosind aceleasi metode pe care le folosea de obicei personajul respectiv: gasirea de franghii, mituirea paznicilor, aducerea pe ascuns a scrisorilor si, desigur, evitarea patrulelor Beefeaters. Daca nu va reusi sa evite garzile si sa elibereze prizonierii, jucatorul va fi blocat in Turn - in mod virtual, desigur.

"Suntem interesati de modalitatile tehnologice prin care vizitatorii pot fi implicati activ in unele dintre cele mai interesante povesti ale Turnului Londrei", spune Aileen Peirce, director de proiect la Turnul Londrei. "Speram ca vizitatorii sa joace cu placere acest joc chiar acolo unde au avut loc aceste intamplari".

Organizatia independenta Palate Regale Celebre (www.hrp.org.uk) se ocupa de intretinerea si conservarea Turnului Londrei si palatelor Kensington, Hampton Court, Kew si Banqueting House. Acestea apartin reginei si sunt administrate de Secretariatul de Stat pentru Cultura, Presa si Sport prin intermediul organizatiei Palate Regale Celebre. Organizatia nu este finantata de stat, depinzand integral de contributia vizitatorilor, membrilor, donatorilor, voluntarilor si sponsorilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 872 ori