Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Turistii romani care calatoresc in Arabia Saudita, atentionati de MAE

Turistii romani care calatoresc in Arabia Saudita, atentionati de MAE

MAE atentioneaza cetatenii romani care calatoresc cu autocarul in Regatul Arabiei Saudite sa ataseze fiecarui bagaj pe care il detin o eticheta cu numele posesorului si datele de contact, acestea fiind cerinte impuse pentru ca autocarele sa nu fie folosite pentru trafic de stupefiante, potrivt Mediafax.

De asemenea, MAE atentioneaza firmele care transporta pasageri in Arabia Saudita de faptul ca trebuie sa se asigure ca fiecare bagaj sa poarte numele proprietarului sau inainte de a fi depozitat in autocar, precum si insemne de recunoastere dupa modelul celor care sunt folosite la transportul pe linii aeriene.

"Acestea sunt masuri suplimentare solicitate de catre autoritatile din Regatul Arabiei Saudite astfel incat autocarele de pasageri sa nu fie folosite pentru traficul de stupefiante", precizeaza MAE intr-un comunicat remis, marti, agentiei MEDIAFAX.

Conform sursei citate, autoritatile din Regatul Arabiei Saudite subliniaza faptul ca, in cazul in care este gasit intr-un autocar, in timpul controalelor, un bagaj fara numele posesorului si se constata ca acesta contine stupefiante sau substante psihotrope, vor fi trasi la raspundere soferul autocarului si firma de transport.

MAE precizeaza ca vizele turistice pentru Regatul Arabiei Saudite pot fi obtinute numai in cadrul turismului organizat. Nu este posibila obtinerea vizelor la frontiera.

De asemenea, cetatenii romani care doresc sa efectueze in anul 2010 pelerinajul la Mecca trebuie sa detina un raport medical, pe care sa il prezinte la intrarea in Regatul Arabiei Saudite.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1626 ori
Citeste mai multe despreturisti romani arabia saudita bagaje