Turismul poate salva Grecia?

Sambata, 01 Octombrie 2011, ora 08:45
1104 citiri
Turismul poate salva Grecia?

Situatia Greciei se acutizeaza pe zi ce trece, iar partenerii europeni nu au reusit sa ajunga, inca, la un consens. Desi liderii europeni incearca din rasputeri sa gaseasca o solutie, situatia interna nu sta nici ea foarte bine, tara fiind paralizata de greve, oamenii fiind nemultumiti de valul de masuri de austeritate luate. 

Cum tara este cu un picior in groapa, toata lumea se intreaba ce mai poate salva Grecia? Daca inainte se vorbea chiar despre vanzarea insulelor sale, ceea ce ar fi fost o lovitura pentru turismul sau, Germania vine acum cu o solutie: privatizarea intregii tari. Cea mai dura alternativa ar fi insa excluderea din zona euro.

Turismul, o gura de oxigen?

Turismul a fost evocat de multe ori ca o solutie pentru salvarea Greciei, indiferent daca tara ar ramane sau nu in uniunea monetara.

Insa o iesire din zona euro ar fi catastrofala pentru hotelieri, ale caror investitii s-ar devaloriza, dar si pentru lucratorii din sectorul turistic, care s-ar trezi cu salarii mai mici.

Acest lucru ar face ca Grecia sa atraga mai multi turisti, pentru ca ar avea preturi mai mici decat alte tari, sustine Theodoros Chartomatsidis, directorul Oficiului National elen de Turism.

Turismul din Grecia este unul dintre cei mai importanti piloni ai economiei sale. Acesta reprezinta 15,3% din PIB, iar acest lucru este fundamental, deoarece ofera 746.200 de locuri de munca legate in mod direct sau indirect de aceasta ramura, adica aproape 18% din totalul locurilor de munca din tara.

Citeste continuarea pe ziare.com

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#turism grecia, #criza grecia, #zona euro , #Stiri Turism