Turismul din Rusia, grav afectat de criza din Ucraina

Marti, 06 Mai 2014, ora 08:51
1914 citiri
Turismul din Rusia, grav afectat de criza din Ucraina

Criza din Ucraina a provocat o scadere drastica a rezervarilor turistice in Rusia din partea turistilor americani, europeni, dar si a celor din Asia, care de regula sunt indiferenti la tensiunile politice din jurul statului rus.

Rata anularilor este cuprinsa intre 15% si 25% si reprezinta o lovitura puternica data turismului din Rusia, a declarat Irina Tiurina, purtator de cuvant al Uniunii Industriei Turismului din Rusia, relateaza Wall Street Journal.

In 2013, numarul de turisti straini care au vizitat Rusia a crescut cu 3,7%, la 27 milioane, cei mai multi provenind din Germania, China si Statele Unite, potrivit agentiei de stat Rosturizm.

Cele mai multe anulari ale calatoriilor in Rusia vin din partea europenilor, o parte din motive fiind ideologice, iar unele din cauza temerilor legate de siguranta. Astfel, posibilii vizitatori se tem sa nu fie prinsi in mijlocul unei zone de razboi, in apropierea granitei cu Ucraina, ei netinand cont de marimea Rusiei, potrivit Uniunii, care citeaza informatiile venite din partea agentiilor de turism.

"In ultimul timp au avut loc numeroase anulari ale calatoriilor. Motivatia tipica este dorinta de amanare a calatoriei din cauza instabilitatii geopolitice. Oamenii se tem pentru siguranta lor", a aratat Ksenia Levkovici, care lucreaza in domeniul vanzarilor si rezervarilor la Alexander House, un hotel de familie din St. Petersburg. Ea a aratat ca 35% din clientii hotelului sunt straini, majoritatea din Europa si Statele Unite.

Turistii, ingrijorati de posibilitatea izbucnirii unui razboi

Forumurile de pe Internet dedicate croazierelor pe Volga, populare in randul turistilor seniori din Europa si Statele Unite, sunt pline de comentarii ale unor calatori ingrijorati, care se intreaba fie daca sa isi anuleze planurile, fie daca vor putea intra in Rusia.

Un grup de turisti albanezi a acceptat recent sa confirme planurile de calatorie la Moscova numai dupa ce a obtinut o asigurare completa in cazul izbucnirii unui razboi.

Agentiile ruse de turism nu au facut estimari oficiale privind turistii straini, dar sunt dezamagite de numarul scazut al acestora si de atitudinea ostila din partea unor vechi parteneri de afaceri din strainatate, a spus Tiurina.

Ea a adaugat ca operatorii asteapta data de 25 mai, a alegerilor prezidentiale din Ucraina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#turism Rusia, #turisti europeni, #conflicte Rusia Ucraina, #rezervari turistice Rusia , #Stiri Turism