Ce pierderi s-au inregistrat in 2020, cel mai rau an din istoria turismului

Vineri, 29 Ianuarie 2021, ora 12:32
2224 citiri
Ce pierderi s-au inregistrat in 2020, cel mai rau an din istoria turismului
Turismul a fost grav afectat de pandemie FOTO: unsplash.com

Turismul global a suferit grav in 2020, care a devenit cel mai prost an din istoria acestei industrii.

Calatoriile internationale au scazut cu 74%, in comparatie cu 2019, potrivit ultimelor date ale Organizatiei Mondiale a Turismului (ONWTO). Destinatiile din intreaga lume au inregistrat cu un miliard mai putine sosiri internationale in 2020 decat in anul precedent, din cauza scaderii fara precedent a cererii si a restrictiilor de calatorie pe scara larga.

Potrivit celui mai recent Barometru al Turismului Mondial al OMT, prabusirea calatoriilor internationale reprezinta o pierdere estimata de 1,3 trilioane de dolari - de peste 11 ori pierderea inregistrata in timpul crizei economice mondiale din 2009.

Criza a pus in pericol intre 100 si 120 de milioane de locuri de munca in turism, multe dintre ele in intreprinderi mici si mijlocii. Partea proasta este ca nici 2021 nu a inceput sub auspicii prea bune. Din cauza pandemiei, multe tari au reintrodus acum restrictii de calatorie, unele si mai stricte. Acestea includ testarea obligatorie, carantina si, in unele cazuri, inchiderea completa a frontierelor, toate cantarind greu reluarea calatoriilor internationale.

Lansarea vaccinului anti Covid-19 este de asteptat sa contribuie la restabilirea increderii consumatorilor, la reducerea restrictiilor de calatorie si la normalizarea calatoriilor, care e preconizata insa abia pentru anul urmator.

"Desi s-au facut multe lucruri pentru a face posibila calatoria internationala sigura, suntem constienti ca criza este departe de a fi terminata. Armonizarea, coordonarea si digitalizarea masurilor Covid-19 de reducere a riscurilor legate de calatorii, inclusiv testarea, urmarirea si certificatele de vaccinare, sunt lucruri esentiale pentru promovarea calatoriilor in conditii de siguranta si pregatirea pentru recuperarea turismului odata ce conditiile o permit", a declarat Zurab Pololikashvili, secretarul general al OMW.

Mai puteti citi: Turnatoriile la Securitate facute de femeia pe care Claudiu Nasui a sustinut-o intr-o functie de conducere in Ministerul EconomieiIncep epurarile in institutiile publice. Peste 200 de angajati din Consiliul Judetean Prahova, pusi pe liberSecuritatea si "oamenii noi" din politica. Cazul domnului ministru NasuiVIDEO La 59 de ani, Nadia Comaneci a dezvaluit care este pasiunea ei secretaCum a ajuns Israel, tara care a vaccinat cel mai mult, sa fie pusa la pamant de noua tulpina ...citeste mai departe despre "Ce pierderi s-au inregistrat in 2020, cel mai rau an din istoria turismului" pe Ziare.com

Start Up Nation vine în acest an cu un buget de 400 milioane euro. Când va fi deschis programul
Start Up Nation vine în acest an cu un buget de 400 milioane euro. Când va fi deschis programul
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Adrian Câciu, a anunțat că 400 de milioane de euro vor fi disponibile pentru Start Up Nation 2024, pentru IMM-uri. Această sumă...
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
#turism, #pandemie, #pierderi, #bani, #milioane dolari , #Stiri Turism