Turism pe langa pliantul agentiei: Lesbos, Poros, Chios

Vineri, 06 Iulie 2007, ora 11:09
1400 citiri

Insulele grecesti pot fi o buna varianta pentru cei care doresc sa petreaca o vacanta exotica nu foarte departe de casa. Locurile promovate de operatorii de turism pe piata romaneasca sunt Rodos, Creta, Corfu sau Santorini. Exista insa si alte zone care indeplinesc toate conditiile pentru o vacanta de vis, la preturi rezonabile.

lesbos.jpgInsula Lesbos este cunoscuta mai ales datorita lui Sapho. Astazi este o destinatie potrivita pentru cei care vor sa mearga pe o insula greceasca ce nu este inca sufocata de turisti. Cel mai usor se ajunge cu masina. Se va merge pana la Ayvalik, in Turcia, adica 806 kilometri, iar de acolo se poate trece in Lesbos cu feribotul.

Printre locurile in care se poate sta si se poate face plaja se numara Molyvos, Petra sau Eressos (locul unde s-a nascut Sapho). Chiar si in varf de sezon se poate gasi un hotel bun, de 3 stele, unde o noapte de cazare cu mic-dejun costa 50-60 de euro.

Chios este o alta insula care nu este inclusa pe harta charterelor agentiilor din Romania. Si in cazul acestei insule, accesul se face, cel mai simplu, tot din Turcia, cu feribotul, care se ia de aceasta data din Cesme, localitate situata la aproximativ 1.040 de kilometri de Bucuresti.

Cea mai bine cotata plaja este cea de la Karfas, situata la sapte kilometri de orasul Chios, cunoscuta prin nisipul fin, apa limpede, dar si prin tavernele cu diverse sortimente culinare din peste si fructe de mare. Alte plaje bine cotate din Chios sint Mavra Volia, Komi, Aghia Fotia sau Nagos.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=12080&art=31723&cHash=3713fe44fb>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...