Trenul Orient Express a ajuns in Gara de Nord

Marti, 31 August 2010, ora 00:34
1667 citiri
Trenul Orient Express a ajuns in Gara de Nord

Orient Express-ul a ajuns luni, la ora 14.12, in Gara de Nord din Capitala, aducand noi fericiti turisti care viziteaza Europa pe linia Paris - Istanbul, in celebrul tren de lux, care a atras admiratori cu aparatele de fotografiat, potrivit Mediafax. 

Trenul a ajuns la timp, elegantele vagoane negre, pe care era scris, cu litere aurite, Venice Simplon-Orient-Express, fiind trase de o locomotiva rosie romaneasca. Trenul Orient Express a intrat in Romania in noaptea de duminica spre luni, pe la Curtici.

Luni dimineata, celebrul tren a ajuns la Sinaia, unde calatorii au vizitat castelul Peles, care se afla in circuitul Orient Express inca de la prima cursa, din 1883. In Capitala, turistii care coborau din tren erau preluati de personalul companiei Orient Express pentru a fi condusi la Hotelul Hilton, unde vor petrece noaptea.

Aliniati pe peron, in dreptul covorului rosu pe care erau condusi pasagerii, managerul trenului, seful stewarzilor, managerul restaurantului, chef de cuisine si managerul barului, in diferite uniforme foarte elegante, isi luau la revedere de la cei pe care, pentru scurta vreme, nu ii mai aveau in grija si le urau sedere placuta.

"A fost foarte bine, am avut vreme buna", a spus managerul restaurantului, Giuseppe Albaceli, despre calatorie. In privinta meniului de care se bucura pasagerii la bord, el a declarat ca la cina de duminica s-a servit foie gras, pastrav si o prajitura numita "piramida de ciocolata", iar luni, la brunch, homar proaspat cu omleta.

Toti angajatii de pe Orient Express, de diferite nationalitati - italieni, francezi si chiar australieni - sunt "foarte amabili", potrivit unei turiste din Santa Barbara, California (SUA).

"La Sinaia a fost foarte frumos. Vremea a fost ceva mai rea, dar ne-a placut inauntru la castel (Castelul Peles, n.r.)", a mai spus aceasta, adaugand ca, la Bucuresti, pasagerii Orient Express vor vizita Patriarhia.

Castelul Peles a fost apreciat si de o turista din Singapore, pentru ca este "foarte bine conservat". Aceasta a mai spus ca abia asteapta sa vada Bucurestiul. "In Europa de Est, fiecare oras este diferit", a adaugat ea. Tineri si varstnici deopotriva au venit sa vada de aproape trenul-vedeta din Gara de Nord si sa faca poze.

Un cuplu tanar - ambii cu rucsacuri mari la spate -, care pleca in vacanta in Europa, si-a exprimat uimirea fata de pretul unui bilet pe Orient Express - de la 6.580 de euro in sus. "Sapte mii de euro... ma gandeam ca o mie", s-a mirat fata.

Trenul Orient Express va pleca din Bucuresti marti dimineata, in jurul orei 9.00, va trece prin Bulgaria si va ajunge la Istanbul miercuri. Orient Express este numele unei linii feroviare de distanta lunga, pentru pasageri, care a fost initial operata de Compagnie Internationale des Wagons-Lits (Compania Internationala de Vagoane de Dormit).

Ruta ei s-a schimbat de multe ori. Desi originalul Orient Express a fost o simpla linie feroviara internationala, numele acestuia a devenit, in timp, sinonim cu calatoria de lux.

Orient Express circula pe ruta Paris - Istanbul. Trenul Orient Express opreste in Romania de peste un deceniu, in medie, o data pe an. Ultima data cand celebrul tren a oprit intr-o gara romaneasca a fost in 2009. 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#orient, #express, #gara de nord, #turisti , #Stiri Turism