Traseele montane din Bucegi au fost redeschise

Duminica, 02 Mai 2010, ora 00:11
1376 citiri
Traseele montane din Bucegi au fost redeschise

Traseele montane din Masivul Bucegi, care au fost inchise la inceputul lunii noiembrie a anului trecut din cauza riscului de producere a avalanselor, sunt practicabile oficial incepand de sambata, informeaza Mediafax.

Seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat ca, incepand de sambata, a fost ridicata interdictia privind accesul pe traseele montane din Masivul Bucegi, interdictie care intra in vigoare in fiecare an incepand din luna noiembrie, cand la intrarea pe toate traseele montane sunt amplasate panouri prin care turistii sunt anuntati ca traseele sunt inchise.

Haiduc a precizat ca partea inferioara a traseelor din Bucegi este accesibila, insa in partea superioara, la altitudini mari, exista inca zapada, fara a mai fi risc de producere de avalanse.

Salvatorii montani le recomanda turistilor sa nu urce pe munte decat daca sunt echipati corespunzator pentru ascensiune si avertizeaza asupra faptului ca la altitudini mari temperatura este considerabil mai mica fata de temperaturile inregistrate in statiuni.

Echipe de salvamontisti patruleaza la intrarea pe traseele montane si ii intorc din drum pe turistii neechipati corespunzator.

Turistii care au venit, sambata, in statiunile de pe Valea Prahovei pentru a petrece minivacanta de 1 Mai au putut sa schieze pe partia Valea Dorului din Muntii Bucegi, unde inca se mai pot practica sporturi de iarna, in timp ce altii au preferat sa mearga la picnic pe pajistile din apropierea cabanelor si au venit la munte doar pentru o zi.

Potrivit reprezentantilor Serviciului Salvamont Sinaia, primii schiori au urcat in Valea Dorului incepand cu ora 9.00, ora la care telecabina care asigura transportul pana la Cota 2000 face prima cursa destinata publicului.

Pe partia Valea Dorului stratul de zapada este de aproximativ 30 - 40 de centimetri, insa conditii bune pentru practicarea sporturilor de iarna au fost dimineata, dupa orele pranzului zapada incepand sa se inmoaie intrucat vremea a inceput sa se incalzeasca. 

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#bucegi, #montane, #trasee, #turism , #Stiri Turism