Topul celor mai frumoase minuni naturale

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 17:55
3275 citiri
Topul celor mai frumoase minuni naturale

Rotorua, Muntele Roraima sau Socotra sunt denumiri impersonale care ascund frumuseti incredibile, formate pe cale naturala si care isi merita pe deplin porecla de minuni naturale. Listverse.com a selectat cele mai spectaculoase zone din lume, preferandu-le pe cele care impresioneaza turistii prin caracteristicile unice sau prin decorul impozant.

Poarta catre Iad, in Turkmenistan

“Poarta catre iad” se afla in Turkmenistan, langa orasul Darvaza si este de fapt un crater adanc de 70 metri.

Localnicii l-au numit in felul acesta pentru ca de 35 ani craterul continua sa arda neintrerupt. Explicatia nu are nimic mistic si nici nu are legatura cu iadul.

In 1971 un grup de geologi efectau o serie de sapaturi pentru a scoate la iveala mai multe depozite de gaze naturale.

Intamplator, au descoperit o caverna subterana imensa, de care nu tinusera cont in organizarea excavarilor, o eroare care i-a costat echipamentul.

Acesta s-a prabusit in caverna si a ramas acolo, intrucat geologii au realizat ca toata grota era plina de gaze toxice.

De asemenea, grupul de specialisti a inteles ca toata cantitatea de gaze toxice ar putea iesi la suprafata si a decis sa dea foc la caverna, sperand ca intr-un final, emanatiile otravitoare se vor consuma. Din pacate, focul arde si in prezent.

Muntele  Roraima in Venezuela

Muntele Roraima se numara printre cele mai impresionante minuni naturale ale lumii si ocupa locul 2 in clasamentul realizat de listverse.com.

Masivul muntos este inconjurat de nori, oferind celor care il privesc  iluzia ca se uita la un munte suspendat in aer.

Pe langa acest aspect,  Roraima este interesant si pentru ca nu are un varf propriu-zis, terminandu-se cu un platou aproape perfect.  Exista o singura modalitate de a urca si anume folosind scarile formate pe cale naturala si descoperite  pe una dintre lateralele muntelui.

Desigur, cei care isi doresc pot incerca sa escaldeze peretele stancos. Deasupra acestuia ploua aproape in fiecare zi, motiv pentru care in zona s-au format si unele dintre cele mai spectaculoase cascade din lume.

Socotra, din Republica Yemen

Din Yemen face parte si Insula “Socotra”, descrisa ca fiind zona cu cea mai “extraterestra” infatisare de pe glob. La aceasta porecla au contribuit in egala masura climatul uscat, izolarea zonei si varietatea unica de specii de plante.

Doar in Socotra se poate vedea, spre exemplu,  copacul “Sangele Dragonului” ,  un arbore cu forma de umbrela si cu aspect nenatural, a carui rasina este rosie, sau minunatul trandafir al desertului, un copac inalt de aproximativ 5 metri, cu trunghiul gros si ramuri subtiri care se infrumuseteaza in luna aprilie prin florile imense de culoare roz.

De asemenea, zona abunda in specii de pasari, insecte si animale care traiesc doar aici. Socotra este considerata cel mai variat ecosistem din Marea Arabiei si este protejata ca rezervatie mondiala.

Rotorua, New Zealand

Orasul Rotorua se afla in apropierea malului sudic al lacului cu acelasi nume, in regiunea Golfului Plenty din Noua Zeelanda.

Localitatea este cunoscuta pentru activitatea sa geotermala,  concentrata in jurul unui numar de gheizere si in jurul  suprafetelor considerate “piscine cu noroi”.

Pe langa potentialul geotermal, Rotorua exploateaza si potentialul termal, datorat craterului vulcanic pe care a fost format orasul.

O caracteristica unica a localitatii este mirosul pregnand, de ou clocit, degajat in atmosfera de compusii sulfurati rezultati in urma proceselor geotermale.

Don Juan Pond, Antarctica

Cu o salinitate de peste 40%, “Don Juan Pond” este cel mai sarat lac din lume si se afla in Antarctica.

Numele sau provine de la cei doi piloti care l-au survolat pentru prima data in istorie, in 1961: locotenentul Don Roe si locotenentul John Hickey.

Desi de dimensiuni reduse, cu o latime de 100 m, o lungime de 300 m si o adancime de doar 0,1 m, lacul este atat de sarat incat chiar si cand temperatura mediului inconjurator coboara la valori de sub 30 grade Celsius nu ingheata niciodata.

Salinitatea sa este de 18 ori mai mare decat cea prezenta in apa de mare, in timp ce Marea Moarta are o salinitate de 8 ori mai mare decat cea inregistrata la apa din mare.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#minuni, #top, #turisti, #destinatii, #naturale , #Stiri Turism