Topul celor mai extravagante piscine din lume

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 16:41
4342 citiri
Topul celor mai extravagante piscine din lume

O dupa-amiaza petrecuta la piscina este prin definitie relaxanta, dar constructorii piscinelor prezentate in continuare au descoperit cel putin o modalitate prin care aceasta experienta sa fie considerabil imbunatatita, adaugand fie elemente decorative luxoase, fie preferand o locatie spectaculoasa.

Icebergs iti ofera iluzia ca plutesti in larg

Pe prima pozitie in clasamentul intocmit de opentravel.com se afla piscina Icebergs, situata pe plaja Bondi Beach, din Australia. Datorita locatiei, cei care inoata in piscina Icerbergs pot avea senzatia ca plutesc in larg. Sentimentul ca inoti in ocean este intarit si de faptul ca de multe ori valurile acestuia se sparg de perimetrul imprejmuit si se unesc cu apa din bazin.

Luxosul templu al lui Neptun, exclusiv pentru miliardari

In timp ce accesul in piscina Icebergs este conditionat doar de achitarea unei taxe de aproximativ 3,5 euro, in "Piscina lui Neptun" nu pot inota  decat miliardarii. Bazinul se afla in incinta Castelului Hearst, ridicat in 1920 pentru magnatul american William Randolph Hearst.

Decorul realizat in jurul Piscinei lui Neptun imita ambianta unui complex de temple elen, iar pe suprafata interioara a bazinului este desenat un model grecesc.

Inotati la inaltime, in Dallas

Turistii care se cazeaza la hotelul Joule din Dallas beneficiaza, pe langa serviciile impecabile asigurate de personalul hotelier, si de o piscina deosebita. Desi designul proiectat de arhitectul Adam D. Tihany nu impresioneaza in mod special, turistii sunt uimiti de privelistea pe care o pot admira din piscina: chiar panorama orasului Dallas.

Piscina se afla la etajul al 10-lea al hotelului si depaseste cu aproximativ 2,5 metri laterala acestuia, astfel incat pietonii care privesc in sus pot vedea marginea bazinului.

Piscina Alila Ubud, oaza de liniste

La polul opus piscinei din Dallas, caracterizata de agitatia orasului si de serviciile luxoase oferite de un complex de cinci stele,  se afla piscina Alila Ubud, din Bali. Apa limpede, in nuantele smaraldului se incadreaza perfect in decorul natural din satul balinez, dominat de vegetatie luxurianta.

San Alfonso del Mar, cea mai mare piscina din lume

Cu o suprafata totala de 8 hectare, San Alfonso de Mar din orasul Algarrobo, in Chile, este cea mai mare piscina din lume. Apa provine din Oceanul Pacific si este filtrata si tratata inainte de a fi varsata in imensul bazin.

Pe langa suprafata impresionanta, piscina din Algarrobo are si o lungime remarcabila, respectiv de aproximativ 1 kilometru.

Complexul Gellert, perfect pentru zilele ploioase

Complexul Gellert din Budapesta cuprinde spatii amenajate pentru inot, dar si bai termale, a caror apa depaseste 40 de grade, facandu-le perfecte pentru zilele ploioase din capitala Ungariei.

Ansamblul de relaxare a fost construit in perioada 1912-1918, iar decorul  poarta amprenta stilului Art Nouveau.

Harbour Plaza Hotel, simbol al luxului

Cea de-a doua piscina amenajata in cadrul unui hotel prezenta in topul realizat de opentravel.com este cea din incinta unitatii Harbour Grand Hong Kong. Hotelul insusi reprezinta un simbol al luxului pe plan mondial, iar piscina de la etajul al 23-lea subliniaza acest lucru. Cei care fac baie aici pot admira panorama orasului Hong Kong si in special portul Victoria.

Inotati in "nava destinata scaldatului"

Badeschiff inseamna in limba germana "nava destinata scaldatului" si este cea mai neobisnuita piscina din Berlin.

Transformata dintr-un vechi container si localizata pe raul Spree, Badeschiff este perfecta pentru cei care vor sa inoate si iarna. In acest anotimp administratorii incintei pornesc incalzirea si adauga mai multe sali de sauna. De asemenea, iarna, piscina este acoperita, spre deosebire de anotimpul calduros, cand are in schimb bar si DJ.

Resortul Pimalai, fara limite

Topul celor mai extravagante piscine este incheiat de bazinul Pimalai Resort, in orasul Koh Lanta din Thailanda. Un aspect interesant la aceasta piscina este absenta ingradirii, un detaliu care completeaza de fapt decorul concentrat pe ideea de templu.

O alta particularitate a complexului Pimalai este prezenta celor doua tipuri de apa: in interiorul piscinei se gaseste apa dulce, iar la 50 de metri sub bazin se afla marea.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#piscina, #piscine, #top, #turisti , #Stiri Turism