Top 10 orase cu cele mai bune conditii de locuit

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 18:10
7226 citiri
Top 10 orase cu cele mai bune conditii de locuit

Pentru al doilea an la rand, Viena, orasul imperial, care a dat lumii compozitori celebri precum Joseph Haydn, Franz Schubert sau Johann Strauss, a fost declarat orasul cu cele mai bune conditii de locuit din lume.

La baza intocmirii topului de catre Mercer au stat 39 de criterii, incepand cu siguranta politica, sistemul de sanatate si gradul de poluare.

Capitala Austriei ofera un mediu de afaceri deschis, un sistem de transport in public usor de descifrat si o adevarata cultura a operei. Zurich si Geneva ocupa urmatoarele doua locuri in top.

Din primele 10 orase recunoscute pentru calitatea vietii, sapte sunt europene. Cel mai bine pozitionat oras american este Honolulu, care ocupa abia locul 31.

Pe locul 32 se situeaza San Francisco, la egalitate cu Adelaide, din Australia. Chicago si Washington D.C. sunt la egalitate, pe locul 45.

Singapore este orasul asiatic cu cea mai buna pozitionare in top, clasandu-se pe locul 28. Tokio a cazut pana pe locul 40.

Orasele din Asia au fost depunctate din cauza violentei, a amenintarilor teroriste si a dezastrelor naturale care au lovit continentul, in ultimul timp.

Companiile internationale sunt interesate de rezultatele topului realizat de Mercer, deoarece pe baza acestuia pot stabili in ce zone ar putea deschide noi puncte de desfacere sau in ce orase s-ar simti cel mai bine angajatii relocati.

Topul oraselor cu cele mai bune conditii de viata, potrivit Forbes:

1. Viena, din Austria

2. Zurich, din Elvetia

3. Geneva, din Elvetia

4. Auckland, din Noua Zeelanda

5. Vancouver, din Canada

6. Dusseldorf, Germania

7. Munchen, Germania

8. Frankfurt, Germania

9. Berna, Elvetia

10. Sydney, Australia

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cupinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#10, #conditii, #de, #locuit, #orase, #top , #Stiri Turism