Timpuri Noi, din nou pe scena

Joi, 21 Octombrie 2004, ora 12:27
1542 citiri

Liderii trupei Timpuri Noi, Adrian Plesca, alias ArtanuA', si chitaristul Dan Iliescu, planuiesc de aproape o luna reinfiintarea formatiei.In cei trei ani de la desfiintare, membrii ei s-au implicat fiecare in alte proiecte muzicale, asa incit varianta reluarii vechii formule nu le suride tuturor.

Se pare ca singurele solutii in legatura cu care au cazut de acord pina acum sint editarea unui album A"Best ofA" si demararea unui turneu cu un spectacol A"rememberA", la care vor fi invitati toti cei care au participat vreodata la proiectul numit Timpuri Noi.

ArtanuA' si Dan Iliescu lucreaza de aproape o luna la proiectul revenirii trupei pe scena romaneasca, discutiile vizind gasirea unei solutii pentru o noua formula Timpuri Noi. Se pare ca un mai vechi prieten al formatiei, regizorul Radu Muntean, a venit cu ideea unui spectacol A"rememberA", in genul celui realizat de trupa Phoenix.

Toti cei care au trecut prin Timpuri Noi vor fi invitati sa urce pe scena pentru a cinta, dupa trei ani, piesele care i-au consacrat. Spectacolul va fi integrat intr-un turneu. O alta idee este producerea unui album A"Best ofA", cu piese vechi recosmetizate intr-un sound mai actual.

Nu s-a pus in discutie producerea unui album cu piese noi. Despre aceste proiecte, Dan Iliescu, compozitorul trupei, spune: A"Deocamdata vom scoate un A"Best of Timpuri NoiA", si vom invita toti oamenii apropiati. Probabil va fi un spectacol cu toate trupele in care au activat mebrii Timpuri Noi. Sper sa reprezinte o revigorare a chitarii in muzica romaneascaA".

ArtanuA' a refuzat sa faca vreun comentariu, mentionind doar ca peste o luna ar putea spune ceva despre un nou proiect Timpuri Noi.

Bateristul nu crede ca trupa mai poate avea succes

Despartiti de trei ani din mai multe motive - printre care, in primul rind, spargerea A"gastiiA" -, fiecare dintre membrii trupei a facut altceva intre timp.

ArtanuA' (Adrian Plesca - voce) a initiat trupa Partizan, Toby (Catalin Neagu - tobe) si-a vazut de productia de videoclipuri si de trupa Zebre, Dan Iliescu (chitara) a incercat ceva cu Zid, iar Adrian Bortun (chitara bass) a intrat in Taxi.

Acum, cei patru care cintau A"LucaA", A"TantaA" si A"PerfectA" se gindesc fiecare daca sa o ia de la capat.

Timpuri Noi a disparut in fum dupa ce a aparut albumul A"Basca AbundenteiA". Gasca se sparsese, iar ArtanuA' s-a gindit ca trebuie sa cosmetizeze ceea ce a fost cindva Timpuri Noi. Si-a facut o noua trupa, Partizan, singurul care a mers cu noul val fiind bateristul, Toby, insa nu pentru mult timp.

Melodiile cu versuri in care erau luati in tarbaca manelistii au aparut cu an mai tirziu decit trebuia, subiectul nemaiavind forta. Partizan a avut un succes efemer si acum se pare ca se desfiinteaza.

Dan Iliescu, chitaristul si compozitorul trupei, a incercat un nou proiect cu trupa Zid, care, in afara de o singura prezenta la televiziune, nu a mai aparut nicaieri.

Dupa ce a plecat de la Partizan, Toby a stat o vreme departe de muzica. De aproximativ un an face parte din Zebre, una dintre trupele din valul de new-rock care a inceput sa prinda teren. Toby spune ca nu are timp sa se implice intr-o alta trupa si ca nu vede cum ar putea sa mai existe, in 2004, Timpuri Noi.

Mai mult, el tine foarte mult la actuala sa formatie: A"Am 38 de ani, iar in trupa asta fac in sfirsit ce imi place si alaturi de oameni carora si lor le place ce facA".

Imediat dupa desfiintare, Adi Bortun si-a mutat basul la Taxi. Ultimul album n-a inregistrat vinzari spectaculoase, dar nici dezastruoase, asa ca trupa merge inainte. Totusi Adi a spus ca el va avea timp sa se implice in refacerea Timpuri Noi: A"De Taxi oricum imi vad mai departe, dar sint foarte tentat sa lucrez cu ArtanuA' si cu Iliescu pentru ca am fost multa vreme in Timpuri Noi.

Daca se face trupa la loc, eu imi doresc sa fiu acoloA".

Sursa: Evenimentul Zilei

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...