Tiesto - ''Olandezul zburator'', a strans peste 10.000 de fani la Polivalenta

Luni, 14 Noiembrie 2005, ora 01:22
1233 citiri

Incoronat anul trecut cu titlul de cel mai bun DJ, Tiesto a creat vineri seara o adevarata isterie printre fanii romani (si nu numai) care au luat cu asalt Sala Polivalenta. Nu mai putin de 10.000 de spectatori au umplut pana la refuz Polivalenta asistand la un show incendiar de muzica house.

"Am mai fost de doua ori in Romania si ma astept sa fie o atmosfera minunata", a declarat Tiesto, cu cateva ore inainte de inceperea concertului. Din cauza ambuteiajului iscat in zona, Tiesto a intarziat la propriul concert, el fiind adus cu limuzina pe la intrarea artistilor.

Spectacolul, care a facut parte din seria petrecerilor "The Mission", a inceput in jurul orei 22.00, DJ Vania si Le Blanc fiind cei care au incalzit publicul pentru performance-ul mult-asteptatului Tiesto. El si-a facut aparitia la 00.40, cu cateva minute peste ora programata, datorita ambuteiajului creat de masini in zona Salii Polivalente. In uralele miilor de spectatori, "olandezul zburator" a dat cu adevarat startul unei nopti electrizante.

Sala a explodat in tipete la fiecare schimbare de beat a DJ-ului. Tineri accesorizati cu emblemele generatiei house au dansat in delir dupa cum a dirijat "maestrul" Tiesto. Din cateva miscari de maini, acesta arunca in boxele de 100.000 de wati sunete ce hipnotizau multimea adunata la ceea ce a fost cea mai mare petrecere house a anului.

Un nou val de isterie a lovit publicul atunci cand DJ-ul a ales setul "Love Comes Again", Sala Polivalenta rasunand de vocile miilor de spectatori care fredonau prima piesa cu versuri din cadrul show-ului. Frenezia s-a ridicat de la soaptele variantei originale la un cor puternic ce a acaparat intreaga sala. Punctul de varf al spectacolului a fost atins atunci cand pe cele trei ecrane de proiectie care se aflau in spatele DJ-ului a aparut steagul Romaniei, multimea izbucnind din nou in tipete si aplauze.

Muzica electronica a mers mana in mana cu tehnologia digitala, mii de telefoane si camere foto fiind indreptate spre Tiesto: fanii stransi in jurul gardului ce imprejmuia scena incercau sa inregistreze momentele in care acesta atingea platanele.

Dupa mai bine de trei ore de muzica, in care ritmurile au fost dintre cele mai diverse, iar basii olandezului au zguduit sala, Tiesto a oprit brusc sunetul, incheindu-si show-ul printr-un simplu scratch. Chemat inapoi de fanii care ii scandau numele, DJ-ul a luat o gura de bautura energizanta si a revenit la pupitru unde a prezentat "Just Be" - o piesa de-a sa intens promovata. Dupa aceasta ultima reprezentatie, Tiesto s-a retras, nu inainte de a face cateva plecaciuni in fata publicului care l-a sutinut frenetic. El i-a facut loc la platane lui Dj Lucca, care a continuat sa mixeze pana in zori.

Atmosfera de eliberare, sutele de litri de bauturi energizante consumate (desi acestea s-au vandut la suprapret) si mixajele antrenante au tinut publicul in priza pana a doua zi. Multi dintre cei prezenti nu s-au multumit doar cu atat si au continuat petrecerea in cluburile after-hours.

Revine anul viitor

Intrebat inaintea concertului cand va reveni in Romania, Tiesto a declarat ca cel mai probabil va sustine inca un spectacol anul viitor. Turneul celebrului DJ a continuat cu un show, sustinut sambata, in Ungaria (12 noiembrie), dupa care urmeaza Cehia (18 noiembrie) si Polonia (19 noiembrie).

Inainte de a fugi spre Sala Polivalenta, Tiesto a facut o scurta vizita pe la ProFM, unde a impartit studioul cu George Vintila. Interviul nu s-a limitat numai la intrebari legate de muzica. Asa am putut afla ca Tiesto are iubita, ca poarta 45 la pantofi, ca a cantat la flaut, ca daca ar avea un copil, l-ar numi Tiesto Jr. si ca trupa lui preferata de rock este Iron Maiden.

Ca si alti DJ care au mai fost prin Romania, Tiesto a avut numai vorbe de lauda la adresa fanilor de aici: "Atat eu, cat si Sasha si Steve Lawler am declarat, ori de cate ori am fost intrebati, ca Romania este locul unde ne place cel mai mult sa mixam". Motivul? "Publicul din Europa are o reactie mai puternica la fiecare track, pe cand americanii fac galagie numai la hit-uri", a declarat Tiesto.

Alina Erimia

Curentul

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...