Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Telecabina si partie de schi pe Varful Cozia, de 14 mil. euro

Telecabina si partie de schi pe Varful Cozia, de 14 mil. euro

Autoritatile locale din statiunea Calimanesti-Caciulata de pe Valea Oltului vor sa construiasca o telecabina si o partie de schi pe Varful Cozia, investitie ce s-ar putea ridica la 14 milioane euro, a declarat pentru NewsIn primarul statiunii balneoclimaterice, Ilie Amuzan.

"Telecabina va face legatura intre Sfanta Manastire Turnu si Varful Cozia, cu un punct de intoarcere la Sfanta Manastire Stanisoara aflata pe muntele Cozia. Partia de schi se propune pe versantul nordic al Muntelui Cozia", a precizat primarul.

Studiul de fezabilitate pentru acest proiect s-a incheiat recent, iar primaria vrea sa acceseze fonduri europene pentru a sustine aceste investitii. "Primaria Calimanesti mai are in plan optimizarea retelei de apa si canalizare in orasul Calimanesti, care ar necesita investitii de 7 milioane euro.


"Proiectul cuprinde realizarea unui sistem de canalizare si epurare a apelor menajere, care sa asigure evacuarea apelor menajere din toata localitatea si realizarea unei statii de epurare a apelor menajere din tot orasul", a afirmat Ilie Amuzan.


De asemenea, la jumatatea acestui an ar urma sa fie finalizat Centrul de Conventii si Expozitii Nord Oltenia, pentru realizarea caruia s-au alocat circa 10 milioane euro, din fonduri proprii, de la bugetul de stat si fonduri Phare.


"Acest proiect cuprinde cinci pavilioane pentru expozitii, simpozioane, congrese", a adaugat primarul din Calimanesti. Orasul Calimanesti cuprinde si statiunile Calimanesti, Cozia si Caciulata.


Statiunea Calimanesti-Caciulata este situata in judetul Valcea, la poalele Carpatilor Meridionali, pe Valea Oltului. Calimanesti are aproximativ 9.000 de locuitori. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3856 ori
Citeste mai multe despretelecabina partie schi cozia