Spania si Bulgaria, destinatiile preferate ale romanilor in vacanta

Marti, 27 Iunie 2006, ora 06:25
1189 citiri

Spania si Bulgaria sunt in acest an destinatiile estivale europene preferate de turistii romani, depasind Grecia, care a fost tinta preferata de vacanta a romanilor in 2005, potrivit aprecierilor Patronatului Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.In acest an, Spania este pe primul loc ca destinatie, dupa ce anul trecut Grecia a fost cautata. Daca in urma cu cinci ani, turistii preferau ofertele ieftine, acum prevaleaza un raport bun calitate-pret pentru a alege o destinatie turistica.

Potrivit ANAT, alaturi de Spania, numarul de romani care prefera in acest an litoralul bulgaresc a crescut de sase-opt ori.

Bulgaria este o destinatie tot mai cautata si poate fi catalogata surpriza verii. De exemplu, anul acesta numarul de turisti romani care merg in week-end in Bulgaria a crescut, in aceasta perioada, de la 150 la 1.500 de turisti, iar pe intreg sezonul numarul turistilor autohtoni va depasi de sase-opt ori numarul de anul trecut.

Referitor la turismul de week-end din Romania, presedintele ANAT a spus ca litoralul romanesc este pregatit de afluxul mare de turisti, cu venituri medii, deoarece serviciile sunt destul de scumpe.

Spania atrage turisti si prin existenta unor curse charter catre destinatiile principale din Spania precum: Tenerife, Barcelona, Mallorca. De asemenea, turistii beneficiaza de curse charter si spre Grecia (Creta, Rodos, Paralia), Cipru sau Antalya (Turcia).

Bloombiz

A"Spania, Grecia si Turcia vor fi tot timpul destinatii importante pentru turistul roman. In acest an, Spania este pe primul loc ca destinatie, dupa ce anul trecut Grecia a fost cautata, dar asta nu inseamna ca celelalte destinatii au cazut, se schimba doar optiuneaA", a declarat luni, pentru Rompres, presedintele ANAT, Gheorghe Fodoreanu. Cotidianul

Referitor la legea tichetelor de vacanta, presedintele ANAT considera ca acasta va duce la cresterea turismului de pe piata autohtona cu circa 200.000 de turisti, din categoria celor cu venituri scazute.A"Principala repercusiune va fi aceea a cresterii cantitative a numarului de turisti, care altfel stateau in balconA", a spus presedintele ANAT.

Acesta a precizat ca, raportat la circa patru milioane de salariati, sectorul de turism va castiga circa 200.000 de clienti. A"Cresterea nu va fi foarte mare din punct de vedere calitativ, ci cantitativ, insa va duce si la o majorare a incasarilor din turism si la o mai buna calitate a serviciilorA". Cronica Romana

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...