Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sonarul pescarului de stationar

Sonarul pescarului de stationar
La pescuitul cu undita, un rol deloc de neglijat il are sondarea adincimii apei si a topografiei substratului. Putini pescari dau atentie acestui aspect, dornici sa inceapa pescuitul cit mai repede, dar cu cit sondarea e mai scrupuloasa, cu atit cresc sansele unui pescuit reusit.
Exista mai multe categorii de sonde de pescuit, specializate pentru situatii particulare dar, in caz de nevoie, se poate folosi o alica de plumb mai mare, fixata provizoriu pe tija cirligului. O sonda mai grea ne va permite sa sesizam cu usurinta si natura substratului, nu numai topografia lui. Sondele cu baza plata permit o sondare mai precisa, in special pe riuri. Sondarea se realizeaza incepind de la mal si deplasindu-ne spre larg in A"pasiA" de jumatate de metru, pina la lungimea maxima a firului de pescuit. Apoi se va sonda in stinga si in dreapta. Daca sonda determina socuri in varga, atunci avem de-a face cu un substrat pietros, daca nu se simte nici un soc, avem de-a face, cel mai probabil, cu un substrat milos in care sonda se infunda. Daca sonda se freaca de substrat la tractiune este vorba de un substrat cu pietris, iar daca sonda se agata repetat, este vorba de un substrat cu bradis. In general, prin sondare pescarii cauta prezenta diferitelor obstacole sau gropile, stiut fiind ca pestii prefera astfel de zone, unde gasesc adapost. Sondarea este o operatiune meticuloasa, dar foarte necesara mai ales daca nu cunoastem locul de pescuit.

Adrian Ionascu

Cotidianul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1507 ori