Silvia Dumitrescu se relanseaza in jazz

Vineri, 03 Iunie 2005, ora 06:34
1424 citiri

Vara aceasta s-a deschis sezonul come-backurilor.Dupa relansarea in forta a Angelei Similea, resuscitarea lui Catalin Crisan si anuntatele reveniri ale Andreei Antonescu si Marijuanei, a venit randul Silviei Dumitrescu, care a lansat un Best Of, "Miracol infinit", ce cuprinde 19 piese. Chiar daca stilul Silviei se situeaza undeva in generoasa plaja pop-dance, interpreta a tinut un minirecital de jazz, ca sa obisnuiasca asistenta, in care s-au aflat Ovidiu Komornyik, Angela Similea, Mihai Constantinescu, Dan Craimerman si Marius Teicu, cu ideea ca va lansa anul acesta si un album de jazz.

- Mai cochetezi cu jazzul?

- Nu cochetez cu jazzul, chiar cant de-a dreptul. Am avut intoarcerea asta, cu fata catre jazz, de doi ani. Cant in cluburi de jazz, am avut spectacole de jazz si sper in continuare sa fac o fuziune intre muzica moderna si jazz, ca e la mare moda.

- Ai incercat sa aduci influente de jazz pe discul asta?

- Discul asta e un Best Of - sunt piesele mele lansate in acest interval de timp, de 20 de ani de cand cant. E un disc aniversar si cuprinde 19 piese deja lansate. Urmeaza sa fac un disc cu piese noi, dar, pentru ca se spune ca nu e bine sa-ti faci planuri, nici eu nu-mi voi face si voi lasa lucrurile sa vina de la sine.

- Crezi ca lumea va accepta noua ta postura de interpreta de jazz?

- Sincera sa fiu, nici nu-mi pasa. Important e ca fac ce-mi place si ma regasesc in muzica pe care o cant. Sunt foarte fericita, implinita, sunt o femeie care are si satisfactii profesionale, si familiale. Ma simt bine ca am o familie, ca pot sa cant in continuare si ca Dumnezeu mi-a dat sanatate sa pot sa fac lucrurile acestea. Putini stiu ca am fost la un pas sa-mi pierd vocea. Inca o data sunt fericita ca mi-am revenit din toate punctele de vedere, in special medical, si ca pot sa fac meseria asta in continuare.

- Reorientarea spre jazz ti-a fost sprijinita de sotul tau, compozitorul Florin Ochescu?

- Ma ajuta in mare masura, dar nu numai in plan muzical. Mi-este foarte aproape si in activitatile mele casnice. In plan muzical, Florin este compozitorul multor piese de-ale mele care au devenit slagare. Sper si de-acum incolo sa se ocupe de mine mai mult, apropo de piese. Vom face un disc impreuna - va avea o fuziune de jazz, dar in plan fundamental va fi muzica de discoteca pe ritmuri moderne. Va fi un fel de prelucrare a unor piese foarte mari de jazz.

- Care crezi ca este plaja de spectatori careia i te adresezi?

- Cred ca muzica mea poate sa intre in sufletul oricarui om, indiferent cat de tanar sau in varsta e. Nu-mi fac probleme din acest punct de vedere. Cei care imi asculta muzica nu trebuie sa aiba o varsta, o pregatire anume sau cunostinte muzicale. Eu voi demonstra ca jazzul poate avea si o latura comerciala, iar lumea nu trebuie sa se sperie cand aude jazz.

- Cand va aparea albumul de jazz?

- Asta depinde de colaborarile mele de viitor cu oamenii care canta jazz, pentru ca acum e o perioada de vara in care nu se mai intampla nimic. Lumea pleaca in concedii si cluburile nu mai functioneaza.

Realitatea Romaneasca

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...