Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sibiul tot mai medieval

Sibiul tot mai medieval
Sibiul pastreaza mare parte din romantismul trecutului sau. Burgul sasesc ofera si azi un amestec incintator de stiluri arhitectonice, de vechi si nou, in care zidurile de caramida se imbina cu strazile inguste.Cetatea Sibiului a fost secole de-a rindul una dintre cele mai fortificate din intreaga Europa. Mentionat pentru prima data in 1191, cind sasii au venit pe aceste locuri, Sibiul medieval a fost construit in secolul al XIII-lea, distrus apoi de tatari si reconstruit din temelii.
Piata Mare a functionat pina in secolul al XVI-lea ca piata de cereale, devenind apoi centrul vechii cetati. Aici aveau loc executiile, dar si adunarile publice. Casa Haller, cea mai importanta cladire a pietei, a fost construita in stil renascentist.

Cunoscuta drept A"circulus parvusA" in Evul Mediu, Piata Mica adapostea casele de locuit si atelierele mestesugarilor sibieni. Piata este legata de Piata Mare si de Piata Huet prin tuneluri inguste de un farmesc deosebit si printr-o serie de stradute pietruite.

Orasul de pe Cibin gazduieste si cel mai mare muzeu in aer liber al tehnicii populare din Europa, precum si doua catedrale: cea Evanghelica, un monument gotic datind din 1370 si cea ortodoxa, construita la inceputul secolului al XX-lea dupa modelul Catedralei Sf. Sofia din Istanbul.

Cotidianul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 959 ori