Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ruse va deveni gara comuna pentru Bulgaria si Romania

Ruse va deveni gara comuna pentru Bulgaria si Romania

Ministrii transporturilor din Bulgaria si Romania s-au inteles in ceea ce priveste infiintarea unor gari feroviare comune la frontiera, privind noile poduri de peste Dunare, legatura feroviara de mare viteza intre Ruse si Bucuresti, precum si in ceea ce priveste linia oraseneasca de autobuz Ruse-Giurgiu, a anuntat BTA.

Ministrii Petar Mutafciev si Radu Berceanu au semnat la Ruse un Acord privind trecerea pe linia feroviara de la frontiera. Documentul stabileste infiintarea garilor comune de frontiera bulgaro-romane pe teritoriul bulgar, pentru a se reduce din timpul de trecere a frontierei si pentru a se imbunatati serviciile de transport. "Gara feroviara din Ruse devine gara comuna pentru ambele state, iar verificarea trenurilor de catre cele doua administratii se va realiza din mers", a anuntat Petar Mutafciev. Ministrul a explicat ca, avand in vedere ca granita romano-bulgara este deja granita interna a UE, prin acest acord sunt reglementate drepturile si obligatiile celor doua administratii feroviare si verificarile care se realizeaza la trecerea frontierei.

Petar Mutafciev a declarat ca a discutat cu omologul sau roman aspecte legate de apropiatul acord romano-bulgar de munca pentru construirea celui de-al doilea pod peste Dunare si pentru sustinerea initiativei unor primari din orase riverane Dunarii pentru construirea unor noi poduri peste Dunare. Exista propuneri concrete pentru construirea, prin parteneriat public-privat, a unor poduri rutiere la Oriahovo si Silistra.

Partea bulgara si cea romana au convenit ca in curand sa inaugureze o linie oraseneasca de autobuz Ruse-Giurgiu si doar pentru aceasta vor fi eliminate taxele de stat pentru traversarea podului peste Dunare.

Ministrul roman al transporturilor, constructiilor si turismului, Radu Berceanu, a anuntat ca partea romana pregateste infrastructura podului de la Vidin-Calafat si ca au fost stabilite deja fondurile necesare. "Legatura dintre cel de-al doilea pod peste Dunare, de la Calafat, si Coridorul IV European va fi data in exploatare in anul 2010", garanteaza ministrul roman al transporturilor. El a anuntat ca Romania este pregatita sa construiasca o autostrada pana la Calafat, imediat ce traficul de la cel de-al doilea pod peste Dunare va fi de 20.000 de automobile pe zi.

Sursa: Rador

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1125 ori