Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii vor sa citeasca ''Despre bucurie intre est si vest''

Romanii vor sa citeasca ''Despre bucurie intre est si vest''
Volumul recent aparut la Humanitas, "Despre bucurie intre est si vest", de Andrei Plesu, a fost votat de publicul care a vizitat Targul "Gaudeamus", drept "cea mai ravnita carte" a manifestarii.Pe baza voturilor publicului s-au mai acordat si cinci trofee "Gaudeamus". Humanitas a castigat la categoria "edituri care au publicat peste 100 de titluri in 2006". Pe locurile urmatoare in preferintele publicului s-au situat, in ordine, editurile Rao si All. La categoria "edituri care au publicat intre 50 si 100 de titluri in 2006", castigatoare a fost desemnata editura Nemira, iar Teora a castigat la categoria "sub 50 de titluri". Toate aceste edituri vor beneficia la editia din 2007 a manifestarii de un spatiu de expunere gratuit.
Publicul a mai oferit prin vot si premii pentru institutiile media care au acoperit evenimentul. La sectiunea publicatii premiul a revenit ziarului "Gandul", "Europa FM" a castigat la sectiunea radio, iar "TVR Cultural" a primit premiul pentru televiziune.

Trofeul "Gaudeamus", oferit prin votul presei, a fost acordat editurii Rao, iar "cea mai ravnita carte", din punctul de vedere al jurnalistilor, a fost volumul "1001 de albume de ascultat intr-o viata", publicat de aceeasi editura.

Editura Curtea Veche a primit "Premiul de excelenta" acordat de organizatori, iar premiul "Educatia" a revenit Academiei de Studii Economice.

Editorii prezenti la targ au apreciat cel mai mult in cadrul "Salonul Ilustratorilor de Carte (Ne)publicati" desenele lui Ciprian Udrescu, in timp ce presa l-a votat pe ilustratorul Sorin Paun.

Editia din acest a a manifestarii a fost dedicata francofoniei. Ambasodorul Frantei, Herve Bolot, care a fost si presedinte de onoare al manifestarii, a primit din partea organizatorilor un "premiu special".

Aproximativ 92.000 de persoane au fost prezente la editia a XIII-a a Targului de Carte "Gaudeamus", care a avut loc intre 22 si 26 noiembrie la complexul Romexpo. Numarul vizitatorilor din 2005 a fost de 87.000.

La manifestare au participat aproximativ 400 de expozanti: edituri, universitati, institute culturale, publicatii, fundatii si asociatii de editori. Programul manifestarilor a cuprins 430 de evenimente.


NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 827 ori