Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii, campioni europeni la cumparaturi de bunuri de larg consum

Romanii, campioni europeni la cumparaturi de bunuri de larg consum
Volumul total de vanzari al bunurilor de larg consum din Romania a crescut in septembrie 2006 cu 29,7% fata de aceeasi luna din 2005, fiind cea mai mare crestere inregistrata de o tara europeana, potrivit estimarilor Eurostat, Oficiului de Statistica al Comunitatii Europene.Cresterea cu 29,7% a volumului vanzarilor confera Romaniei pozitia de lider european, ca ritm de crestere, fiind urmata de Letonia care a inregistrat o crestere cu 19,8% si Estonia cu o performanta de 16,9%.
Pe ultimul loc se situeaza Belgia, unde volumul vanzarilor a scazut cu 1,8% fata de septembrie 2005.

Fata de luna august a acestui an, in septembrie, volumul vanzarilor bunurilor de larg consum facute prin toate formele de comert din Romania au crescut cu 3,9%, potrivit estimarii. Ca raport de crestere intre august si septembrie 2006, tot Romania are cea mai mare crestere a volumului de vanzari ale bunurilor de larg consum, urmata de Slovacia cu 2,2% si Bulgaria cu 1,8%. Austria se situeaza pe ultimul loc, cu o scadere de 3,5%.

La nivel european, media de crestere a volumului de vanzari a bunurilor de larg consum in septembrie 2006 comparativ cu aceeasi luna din 2005, a fost de 1,1%, iar in cadrul Comunitatii Europene cresterea a fost de 2,1%

In comparatie cu august 2006, in septembrie, volumul vanzarilor pe piata europeana a scazut cu1% iar in Comunitatea Europeana cu 0,5%.

Bunurile de larg consum luate in calcul au fost produsele alimentare, bauturi, tutun, textile, incaltaminte, bunuri de ingrijire proprie si a locuintei, carti, ziare si produse farmaceutice.

Estimarea a luat in calcul toate formele de comert in magazine specializate, nespecializate, precum si comertul online.

Bloombiz, NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 700 ori