Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania va putea fi promovata pe cataloagele marilor tour-operatori

Romania va putea fi promovata pe cataloagele marilor tour-operatori
Romania va putea acorda sprijin financiar marilor tour-operatori din Europa pentru ca destinatiile turistice din tara sa fie prezentate in cataloagele si brosurile acestora, a declarat luni, pentru Rompres, Lucia Morariu, secretar de stat pentru turism in cadrul Ministerului pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale.

'Vom prezenta miercuri, in sedinta de Guvern, un proiect de Hotarare de Guvern pentru aprobarea politicii de marketing si promovare pentru anul 2008 si perspectivei pentru perioada 2008 - 2011, care printre altele ne va permite sa colaboram si financiar cu primii trei sau cinci tour-operatori de pe piata pentru a promova destinatiile Romaniei in cataloagele acestora', a spus Lucia Morariu.

Pana in prezent, Romania nu putea sprijini financiar aparitia pe cataloagele marilor tour-operatori, ceea ce a facut ca destinatiile autohtone sa nu fie promovate in cataloagele marilor tour-operatori precum TUI, Neckermann sau ITS.

De asemenea, proiectul de HG ce va fi propus in sedinta de Guvern vizeaza alocarea unei sume de circa sapte milioane de euro in anul 2008 pentru promovare si marketing. De asemenea, se va aloca, in mod distinct, suma de 2,07 milioane euro activitatilor de consultanta in vederea elaborarii caietului de sarcini pentru crearea brandului turistic national precum si activitatilor de creare a brandului turistic national.

Pietele sursa pe care se va face promovarea sunt structurate astfel: piete primare - Germania, Italia, Franta, Marea Britanie/Irlanda, Statele Unite /Canada, piete secundare - Ungaria, Israel, Austria, Spania, Benelux si piete de oportunitate, precum Polonia, Japonia, Suedia/tarile nordice, Federatia Rusa, China, Republica Moldova, Cipru.

Produsele turistice care vor fi promovate prioritar sunt turismul de afaceri in Bucuresti si alte orase importante, turismul de cultura si patrimoniu din Transilvania, Maramures si Bucovina, vizitele scurte in Bucuresti si principalele orase, turismul balnear, turismul de Litoral, geo-turism si sporturi de iarna.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1258 ori