Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Raport World Economic Forum

Romania sta tot mai prost la turism. Se plaseaza pe ultimele pozitii din Europa

Romania sta tot mai prost la turism. Se plaseaza pe ultimele pozitii din Europa


Romania se afla pe locul al 68-lea intr-un clasament privind competitivitatea turismului in 140 de tari publicat in raportul pe 2013 al Forumului Economic Mondial (World Economic Forum,WEF.

In raportul anterior, din 2011, Romania se afla pe pozitia 63, informeaza vineri site-ul www.weforum.org.

Potrivit Forumului Economic Mondial, al carui sediu este la Geneva, pe primele 10 locuri in clasament se afla Elvetia, Germania, Austria, Spania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Franta, Canada, Suedia si Singapore. Ultima tara din clasament este Haiti.

La nivel european, Romania ocupa locul al 35-lea, din cele 42 de state evaluate, lista fiind incheiata de Republica Moldova.

Top 10 din Europa cuprinde: Elvetia, Germania, Austria, Spania, Marea Britanie, Franta, Suedia, Olanda, Islanda si Finlanda.

Bulgaria se claseaza pe locul 50 la nivel mondial si pe pozitia 31 in Europa.

Cele 140 de state incluse in raport sunt clasate in functie de paisprezece indicatori privind competitivitatea in domeniul turismului, precum legislatia, sustenabilitatea in politicile de mediu, nivelul de sanatate si igiena, infrastructura pentru transporturi, resursele umane, naturale si culturale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1856 ori