Romania participa la Bursa internationala de turism de la Berlin

Marti, 09 Martie 2010, ora 12:12
2030 citiri
Romania participa la Bursa internationala de turism de la Berlin

Romania va participa la cea de-a 44-a editie a bursei internationale de turism de la Berlin "Internationale Tourismus Börse (ITB)", in perioada 10-14 martie, iar standul Romaniei, organizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, are o suprafata de 400 mp si aproape 40 de expozanti, informeaza NewsIn.

Romania va participa la cea de-a 44-a editie a bursei internationale de turism de la Berlin "Internationale Tourismus Borse (ITB)", in perioada 10-14 martie, iar standul Romaniei, organizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, are o suprafata de 400 mp si aproape 40 de expozanti.

Cei aproape 40 de expozanti romani sunt agenti economici care activeaza in domeniul turismului, potrivit unui comunicat emis marti de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

"Conform Master Planului pentru Turism, Germania este cea mai importanta piata, pe care Romania ar trebui sa-si concentreze eforturile de promovare, in vederea cresterii numarului de turisti straini in Romania.

Germania reprezinta piata sursa pentru majoritatea destinatiilor de vacanta.

Conform unui studiu realizat de compania de asigurari Europ Assisstance, turistii germani sunt mai putin influentati de criza, comparativ cu alti turisti europeni", informeaza comunicatul MDRT.

Romania este prezenta la ITB Berlin cu stand national inca din anul 1970.

In urma participarii Romaniei la editia de anul trecut, Romania a reaparut in paginile catalogului TUI 2010, marcand astfel revenirea celui mai mare tour-operator german pe piata romaneasca.

De asemenea, anul trecut, ofertele turistice romanesti au fost incluse in cataloagele pentru 2010 ale altor mari tour-operatori germani, precum Dertour, ITS si Messerschmidt.

"Prezenta Romaniei la cel mai mare targ de turism din lume ca suprafata si ca numar de vizitatori de specialitate aduce in fiecare an beneficii tarii noastre, fiind o oportunitate unica de a prezenta lumii intregi varietatea culturala si turistica a tarii noastre.

Participarea la ITB Berlin contribuie la cresterea notorietatii Romaniei ca destinatie turistica, pe plan extern, si la imbunatatirea imaginii tarii in lume", se mai arata in comunicat.

ITB este cel mai mare targ de turism din lume, cu o suprafata de 160.000 metri patrati si 178.971 de vizitatori, dintre care 110.857 sunt vizitatori de specialitate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata Anuala A Inflației, In Scădere, La 6.6% Conform datelor INS, rata anuală a inflației a coborât, în luna martie 2024, la 6.6%, de la 7.2%, valoare înregistrată cu o lună în urmă și...
#berlin, #bursa, #internationala, #romania, #turism , #Stiri Turism