Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania ocupa locul patru ca destinatie turistica preferata de turistii din Republica Moldova - Joi, 28 August 2008, ora 15:14

Romania ocupa locul patru ca destinatie turistica preferata de turistii din Republica Moldova - Joi, 28 August 2008, ora 15:14
Conform datelor statistice prezentate de autoritatile de la Chisinau, care analizeaza prima jumatate a anului in curs, destinatia Romania a fost aleasa de ceva mai mult de 4.000 de turisti, ceea ce reprezinta 13,7 la suta din numarul total. Cei mai multi moldoveni (circa 43 la suta) au preferat Turcia, drept destinatie turistica, urmata de Ucraina - 15 la suta si Bulgaria - circa 14 la suta, arata datele Biroului National de Statistica de la Chisinau.


Romania, care a atras 12 la suta dintre turistii moldoveni, ocupa si unul din primele locuri dupa numarul de turisti care au vizitat Republica Moldova in prima jumatate a acestui an.Ponderi mai insemnate in numarul total de turisti si excursionisti straini sositi in Republica Moldova le-au revenit si cetatenilor din Federatia Rusa (15,5% la suta), Ucraina (14,9 la suta), Turcia (10,6 la suta), Germania (6,6 la suta), Italia si Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord (cu cate 6,0 la suta).

In perioada de referinta, numarul turistilor din Republica Moldova a crescut cu circa 1,5 la suta fata de prima jumatate a anului trecut si a depasit cifra de 30.000 persoane, in timp ce turismul din exterior a inregistrat o valoare negativa, constituind mai putin de 70 la suta fata de ianuarie-iunie 2007. O crestere semnificativa a fost inregistrata la capitolul turism intern - cu peste 8 la suta mai mult in prima jumatate a acestui an.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1899 ori