Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, aleasa in Consiliul Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului

Romania, aleasa in Consiliul Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului

Romania a fost aleasa dintre noua alte candidaturi in Consiliul Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului pentru mandatul 2009-2013, tarile care nu au obtinut un loc fiind Serbia, Slovenia, Croatia, Muntenegru si Azerbaidjan, anunta MAE.

Grupul regional european a ales vineri tarile care vor urma sa ocupe cele patru locuri vacante care revin grupului in Consiliul Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT).

Desemnarea celor patru state pentru Consiliul Executiv al OMT a avut loc la Astana, in cadrul unor reuniuni desfasurate in marja Adunarii Generale a OMT (Astana, 5-9 octombrie 2009).

Statele desemnate din partea grupului european, alaturi de Romania, sunt Germania, Bulgaria si Ungaria.

Pentru cele patru locuri vacante au fost depuse noua candidaturi, alaturi de statele mentionate, candidand de asemenea, Serbia, Slovenia, Croatia, Muntenegru, Azerbaidjan.

"Succesul acestei campanii se datoreaza demersurilor sustinute intreprinse pe canalele diplomatice, precum si negocierilor in plan multilateral si bilateral pentru obtinerea sprijinului statelor europene.

Obtinerea acestui post pentru Romania reprezinta o realizare importanta pe agenda din 2009 a campaniilor Ministerului Afacerilor Externe pentru detinerea de locuri in agentiile si institutiile specializate ale ONU", se evidentiaza in comunicatul Ministerului de Externe.

Consiliul Executiv este forul decizional al OMT, pentru care se organizeaza alegeri o data la doi ani, fiecarui grup regional de state, revenindu-i un numar de locuri, dintre cele 31 din Consiliu.

Organizatia Mondiala a Turismului isi are sediul la Madrid si este o agentie specializata a ONU.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1242 ori
Citeste mai multe despremae turism grup european