Romania va impune tarife de securitate aeroportuara

Joi, 19 Ianuarie 2006, ora 13:10
1145 citiri

Aeroporturile din Romania pot aplica un tarif de securitate aeroportuara, in scopul cresterii securitatii activitatii specifice. Acesta se percepe de la operatorii aeronavelor care efectueaza zboruri cu caracter comercial, pentru fiecare pasager care se imbarca pe aeroporturile civile de pe teritoriul Romaniei.Sumele incasate prin aplicarea tarifului de securitate aeroportuara se utilizeaza exclusiv la completarea surselor de finantare a lucrarilor de investitii si reparatii, lucrari de intretinere, pentru obiectivele care asigura securitatea activitatii de pe aeroport, pentru achizitia de echipamente utilizate precum si pentru asigurarea securitatii activitatii de pe aeroport.

De asemenea, sumele incasate din aplicarea tarifului de securitate aeroportuara mai pot fi utilizate pentru pregatirea specifica a personalului aeroportului angrenat in activitatea de securitate aeroportuara, pentru plata serviciilor de paza a perimetrului aeroportuar si a altor servicii furnizate exclusiv in scopul asigurarii securitatii aeroportuare, precum si pentru rambursarea ratelor scadente, a dobanzilor, comisioanelor, primelor de asigurare, aferente creditelor contractate.

Tariful de securitate aeroportuara se stabileste anual, in mod diferentiat de catre fiecare aeroport civil din Romania. In cazuri justificate, se poate proceda la modificarea tarifului de securitate aeroportuara pe parcursul anului, cu conditia anuntarii acestei intentii cu cel putin trei luni inainte de modificare.

Administratorii aeroporturilor au obligatia de a consulta operatorii aerieni care utilizeaza in mod regulat aeroportul si organizatiile care ii reprezinta, daca acestea exista, asupra tarifului de securitate aeroportuara.

Bloombiz.ro

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...