Revenire spectaculoasa pentru turismul global in primul semestru

Marti, 27 August 2013, ora 15:48
1420 citiri
Revenire spectaculoasa pentru turismul global in primul semestru

Sosirile de turisti straini au inregistrat o crestere de 5% in prima jumatate a anului comparativ cu perioada similara a anului trecut ajungand la aproape 500 de milioane, arata un raport publicat marti de Organizatia Mondiala a Turismului (UNWTO), transmite EFE.

Organizatia precizeaza ca ritmul de crestere inregistrat in primul semestru este peste estimarile facute la inceputul anului, care vorbeau de o crestere de 3-4%.

Destinatiile turistice din intreaga lume au primit 494 milioane vizitatori in primele sase luni din 2013, cu 25 de milioane de turisti mai multi decat in perioada similara a lui 2012. Cresterea a fost mai puternica in destinatiile turistice din economiile emergente (6%) decat in cele din economiile avansate (4%).

"Faptul ca turismul international a inregistrat o crestere peste asteptari confirma ca a calatori face parte in prezent din obiceiurile de consum ale unui numar crescut de persoane atat din economiile emergente cat si din cele avansate", a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai.

Potrivit acestuia, cresterea numarului de sosiri ale turistilor internationali subliniaza rolul important jucat de turism ca un pilon al dezvoltarii socio-economice, precum si contributia sa la cresterea economica, exporturi si crearea de locuri de munca.

Pe regiuni, Europa a inregistrat o crestere surprinzatoare de 5% a numarului de turisti, sustinuta de Europa Centrala si de Est (10%) precum si Europa de Sud si Mediteraneana (6%). De asemenea, Asia si Pacificul au inregistrat si ele o crestere peste asteptari de 6% in timp ce rezultate sub asteptari au inregistrat cele doua Americi si zona Caraibelor.

In conditiile in care, in mod normal, primul semestru este responsabil pentru 45% din sosirile totale inregistrate intr-un an, UNWTO se asteapta ca tendinta de crestere a sosirilor de turisti sa continue si in a doua jumatate anului dar intr-un ritm mai modest.

UNWTO prognozeaza ca in 2013 sosirile de turisti internationali vor inregistra o crestere de 3-4%, peste estimarile de la inceputul anului.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#crestere turism 2013, #evolutie turism global, #turism international 2013 , #Stiri Turism