Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Revenire spectaculoasa pentru turismul global in primul semestru

Revenire spectaculoasa pentru turismul global in primul semestru


Sosirile de turisti straini au inregistrat o crestere de 5% in prima jumatate a anului comparativ cu perioada similara a anului trecut ajungand la aproape 500 de milioane, arata un raport publicat marti de Organizatia Mondiala a Turismului (UNWTO), transmite EFE.

Organizatia precizeaza ca ritmul de crestere inregistrat in primul semestru este peste estimarile facute la inceputul anului, care vorbeau de o crestere de 3-4%.

Destinatiile turistice din intreaga lume au primit 494 milioane vizitatori in primele sase luni din 2013, cu 25 de milioane de turisti mai multi decat in perioada similara a lui 2012. Cresterea a fost mai puternica in destinatiile turistice din economiile emergente (6%) decat in cele din economiile avansate (4%).

"Faptul ca turismul international a inregistrat o crestere peste asteptari confirma ca a calatori face parte in prezent din obiceiurile de consum ale unui numar crescut de persoane atat din economiile emergente cat si din cele avansate", a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai.

Potrivit acestuia, cresterea numarului de sosiri ale turistilor internationali subliniaza rolul important jucat de turism ca un pilon al dezvoltarii socio-economice, precum si contributia sa la cresterea economica, exporturi si crearea de locuri de munca.

Pe regiuni, Europa a inregistrat o crestere surprinzatoare de 5% a numarului de turisti, sustinuta de Europa Centrala si de Est (10%) precum si Europa de Sud si Mediteraneana (6%). De asemenea, Asia si Pacificul au inregistrat si ele o crestere peste asteptari de 6% in timp ce rezultate sub asteptari au inregistrat cele doua Americi si zona Caraibelor.

In conditiile in care, in mod normal, primul semestru este responsabil pentru 45% din sosirile totale inregistrate intr-un an, UNWTO se asteapta ca tendinta de crestere a sosirilor de turisti sa continue si in a doua jumatate anului dar intr-un ritm mai modest.

UNWTO prognozeaza ca in 2013 sosirile de turisti internationali vor inregistra o crestere de 3-4%, peste estimarile de la inceputul anului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1104 ori