Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

REGIE SAU QUARTIER LATIN ?

REGIE SAU QUARTIER LATIN ?
In data de 2 Aprilie 2005, intre orele 10:00-18:00, va vea loc la Sala Palatului, in Bucuresti, prima editie a Romanian International University Fair.RIUF este un eveniment ce isi propune sa faciliteze accesul tinerilor romani la oportunitatile de studii internationale. In cadul unui spatiu expozitional, reprezentantii unor importante universitati internationale din Europa, America si Australia ai altor organizatii din Romania isi vor prezenta ofertele de studii si vor raspunde la intrebari legate de modul de admitere, finantarea necesara si resursele financiare disponibile, regimul vizelor s.a.m.d.


Acest eveniment este unic in peisajul educational romanesc, fiind prima data cand intr-un cadru formal peste 30 de universitati din toata lumea printre care Harvard, Stanford, UCLA, Pepperdine, Queen Mary, Leeds, Middlesex, Griffith College, RegentA's College, CEU, Norwegian School of Management, isi vor prezenta oferta educationala tinerilor romani. Deasemenea, vizitatorii vor mai putea sa ia parte la seminarii sustinute de romani studenti sau absolventi de programe internationale si de reprezentati ai centrelor de informare ale Comisiei Fulbright, British Council, DAAD si altii.


Targul va avea doua sectiuni: o sectiune dedicata ofertelor de studii universitare si una pentru studii post-universitare (programe de master, MBA, doctorat). Fiecare universitate va avea un stand cu 1 sau 2 reprezentanti ce vor interactiona cu vizitatorii si le vor prezenta informatii despre programele academice, conditiile de admitere, sprijinul financiar disponibil, termenele de aplicare si multe altele.


Initiativa targului a fost determinata de numarul mic de romani in comunitatea academica internationala cu toate ca studentii romanii care studiaza in universitatile internationale se bucura de o buna reputatie si sistemul educational romanesc preuniversitar are o lunga traditie de asigurare a calitatii invatamantului.


Cu toate acestea, in comparatie cu alte nationalitati, studentii romanii sunt foarte putini, in principal datorita numarului mic de aplicanti pentru admitere, cauza principala a acestui fenomen fiind numarul redus de oportunitati de informare.


RIUF ofera accesul la informatii relevante si contactul direct cu reprezentantii universitatilor internationale. Evenimentul va fi deschis tuturor tinerilor din Romania (elevi, studenti, absolventi), oferind sanse egale tuturor participantilor. Pentru mai multe informatii, lista completa a celor 50 de institutii participante si pentru formularul de inscriere la eveniment si seminariile din cadrul acestuia accesati www.riuf.ro.


Romanian International University Fair isi propune sa ofere o noua perspectiva tinerilor romani, sa le dea oportunitatea de a face o alegere informata cu privire la studiile lor si sa le faciliteze contactul direct atat cu universitati de prestigiu din SUA, Marea Britanie, Franta, Italia, Norvegia cat si cu institutiile romanesti care ii pot ajuta in demersul lor de a studia in strainatate.


A"Regie in Bucuresti, Quartier Latin in Paris sau Harvard Campus in Boston?!A" - o intrebare la care merita sa reflectati!


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1026 ori