Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proprietarul Palatului Stirbei din Capitala da in judecata MCPN

Proprietarul Palatului Stirbei din Capitala da in judecata MCPN

Proprietarul Palatului Stirbei din Capitala a dat in judecata MCPN si in solidar pe Kelemen Hunor si Theodor Paleologu pentru "tergiversarea ilegala" a eliberarii avizului necesar introducerii spre aprobare in CGMB a PUZ-ului ce include integrarea palatului intr-un complex multifunctional, precizeaza Mediafax.

"Absenta unui raspuns din partea Ministerului in termenul legal de 30 de zile, urmare a plangerii prealabile formulate de proprietarul Palatului Stirbei, l-a determinat pe acesta sa cheme in instanta Ministerul si in solidar ministrii responsabili Hunor si Paleologu, in conformitate cu legislatia in vigoare. Dupa mai mult de un an de tergiversari ilegale, timp in care Palatul Stirbei a continuat sa se degradeze, Ministerul Culturii si Patrimoniului National neglijeaza sa elibereze avizul pentru PUZ Complex multifunctional Calea Victoriei nr.107, ceea ce a dus la cauzarea unui prejudiciu de peste 5,5 milioane euro pana in acest moment", se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX de reprezentantii proprietarului Palatului Stirbei, Ovidiu Popescu.

Potrivit acestora, dosarul a fost depus la Curtea de Apel Bucuresti saptamana trecuta.


"Guerilla Ministerului Culturii si Patrimoniului National impotriva acestui proiect, care ar putea duce la valorificarea culturala a Palatului Stirbei, dar si la relansarea Caii Victoriei ca spatiu esential pentru viata orasului, este ilegala. Neinsusirea de catre Minister, dar si de catre cei doi ministri a unui aviz favorabil dat de Comisia Nationala a Monumentelor Istorice in data de 24.09.2009 si publicat pe site-ul Ministerului este cea mai evidenta ilegalitate si sper ca instanta va face lumina in acest caz", declara Popescu.


Pana la momentul difuzarii acestei stiri, Kelemen Hunor nu a putut fi contactat.


In schimb, fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu a declarat pentru MEDIAFAX ca, anul trecut, Comisia Nationala a Monumentelor Istorice, din cadrul Ministerului Culturii, a respins proiectul privind Palatul Stirbei din Capitala.


"Eu nu fac concesii. Fiind vorba de un monument de categoria A, decizia ministerului este suverana, nu poate fi contestata. Domnul Popescu sa dea in judecata Comisia Nationala a Monumentelor Istorice. Mie mi se pare o comicarie povestea asta", a declarat pentru MEDIAFAX Theodor Paleologu.


Proprietarul Palatului Stirbei din Capitala a depus, pe 20 mai, o plangere prealabila la MCPN pentru tergiversarea ilegala a eliberarii avizului necesar introducerii spre aprobare in CGMB a PUZ-ului ce include integrarea palatului intr-un complex multifunctional, cerand totodata daune de peste 5,7 milioane euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 970 ori
Citeste mai multe desprepalatul stirbei judecata Paleologu