Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profilul turistului venit in Romania

Profilul turistului venit in Romania
Fie ca este cetatean roman sau strain, turistul care viziteaza Romania are o serie de preferinte pe care si le manifesta atunci cand alege sa isi petreaca timpul liber in vacanta sau in concediu.Turistul venit in Romania in prima jumatate a anului s-a cazat in structuri organizate in acest sens, alegand rareori serviciile private ale unei gazde.
Astfel, cei mai multi dintre cei 2,607 milioane de turisti care si-au petrecut vacanta in Romania au ales, intr-o proportie semnificativa, (77%) serviciile oferite de hotelieri.

Pensiunile urbane au fost preferate de aproape 165.000 de turisti, iar cele rurale de peste 86.000 de turisti. De asemenea, vilele turistice au fost preferate de aproape 93.000 persoane, iar cabanele de peste 27.650 turisti.

Taberele de elevi si prescolari au gazduit 45.340 persoane, iar pentru spatiile de cazare de pe nave au optat un numar de aproximativ 2.000 de persoane.

De asemenea, un profil al turistului care viziteaza Romania ne indica faptul ca Bucurestiul este destinatia preferata a celor care isi petrec vacanta in Romania. Din cele 2,6 milioane de persoane inregistrate in structurile de cazare, jumatate din turisti (1,381 milioane) au ales sa mearga in Capitala, in primul semestru al acestui an, potrivit datelor centralizate de Institutul National de Statistica (INS).

Urmatoarea destinatie ca importanta a constituit-o litoralul Marii Negre unde au fost cazati 152.221 turisti. Datele INS exclud in acest caz turistii cazati in muncipiul Constanta.

In acelasi timp, in zonele montane au fost cazati peste 385.000 de turisti, iar in Delta Dunarii (inclusiv in orasul Tulcea) - 17.836 persoane, pentru ca in statiunile balneare sa isi petreaca vacanta 252.171 turisti.


Banii Nostri

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1624 ori