Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proceduri de infringement in sectorul feroviar contra mai multor tari, inclusiv Romania

Proceduri de infringement in sectorul feroviar contra mai multor tari, inclusiv Romania

Comisia Europeana (CE) ar trebui sa declanseze fara intarziere proceduri de infringement impotriva statelor membre care nu au deschis competitiei retelele de cale ferata, intre care se afla si Romania, potrivit unei rezolutii adoptate, joi, de Parlamentul European (PE), informeaza Mediafax.

In aceasta situatie se gasesc 22 de state comunitare, inclusiv Romania, dar si tari importante ca Franta, Germania, Italia sau Spania, se arata intr-un comunicat al PE.

Directivele care ar fi trebuit sa ofere companiilor feroviare posibilitatea de a concura prin asigurarea accesului egal la infrastructura.


Reglementarile prevedeau ca operatorii infrastructurii feroviare sa devina independenti si ar fi trebuit transpuse in legislatia nationala a tarilor membre ale Uniunii Europene (UE) pana in 2003.


In rezolutia adoptata joi, membrii PE critica statele UE pentru ritmul lent de implementare a legislatiei comunitare.


Legislativul a cerut Comisiei sa initieze, fara intarziere, proceduri legale impotriva acestora.


Directivele ar fi trebuit sa revitalizeze transportul feroviar prin crearea unei zone europene integrate in domeniu, insa ponderea sectorului feroviar in transportul la nivelul UE nu a crescut in ultimii zece ani.


Cele 22 de state care nu au implementat inca regulile UE si continua sa "impiedice concurenta corecta pe piata transportului feroviar" sunt Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Germania, Danemarca, Estonia, Grecia, Spania, Franta, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Luxemburg, Letonia, Polonia, Portugalia, Romania, Suedia, Slovenia si Slovacia.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1085 ori