Portul turistic Mangalia va fi reabilitat cu 3,9 milioane euro

Joi, 01 Iulie 2010, ora 15:04
2355 citiri
Portul turistic Mangalia va fi reabilitat cu 3,9 milioane euro

Portul turistic Mangalia va intra intr-un program de reabilitare si reamenjare peisagistica, iar investitia, care se ridica la 3,9 milioane euro, va fi suportata din fonduri de la bugetul local si de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, lucrarile urmand sa dureze pana in 2011, informeaza NewsIn.

Zona portului turistic Mangalia se va transforma astfel intr-un adevarat complex sportiv si de petrecere a timpului liber, cu spatii verzi, alei pentru promenada, parcuri si locuri de joaca, teren de mini-golf, parcari, platforma betonata pentru barci, terase si magazine.

Lucrarile vor dura 19 luni, au anuntat, joi, autoritatile locale.

Primarul orasului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, a declarat, joi, Agentiei NewsIn ca are deja atribuite 8 milioane lei pentru acest proiect.

"Ultimii ani au fost unii de decadere pentru portul turistic din Mangalia.

Parcarile neamenajate, lipsa infrastructurii, a spatiilor verzi si a celor de distractie i-au tinut departe pe turisti si chiar pe localnici.

Pentru reanimarea zonei si transformarea ei intr-un centru de atractie turtistica, Primaria din Mangalia are pregatit un proiect pe care isi propune sa il demareze la sfarsitul acestei veri", se arata intr-un comunicat emis de primarie.

Durata de realizare a investitiei va fi de 19 luni calendaristice, inclusiv pentru proiectare, organizarea licitatiei si, ulterior, executia propriu-zisa a lucrarilor.

"Suntem mandri ca Mangalia e zona terminus pentru intrecerile pe mare din Romania.

Dar era timpul ca iubitorii yachtingului sa aiba un port modern, bine utilat si cu toate facilitatile necesare pentru o buna desfasurare a competitiilor.

In plus, este o investitie care ii va atrage atat pe navigatori cat si pe turisti.

Iar asta inseamna dezvoltare economica a orasului", a declarat Mihai Claudiu Tusac, primarul municipiului Mangalia.

Toata zona portului va fi refacuta din punct de vedere peisagistic.

Se vor reamenaja spatiile verzi, vor fi create locuri de joaca pentru copii, alei pentru promenada, vor fi instalate sisteme de iluminat ambiental si mobilier stradal.

In plus, scarile care fac legatura cu plaja Mangalia vor fi refacute, iar amatorii de golf vor avea la dispozitie un teren de minigolf.

Valoarea estimata a investitiilor in acest proiect este de 3,9 milioane de euro, iar in viitor se intentioneaza si construirea unor spatii administrative care sa ghideze activitatile din port si vizitatorii, mai informeaza primaria.

Noul proiect mai prevede constructia unei platforme betonate pentru ambarcatiuni, o parcare cu 40 de locuri, incadrata cu borduri, pentru proprietarii de barci, amenajarea unui sens giratoriu si a unei zone de acces catre platforma pentru barci. De asemenea, se va asigura alimentarea continua cu apa si curent electric si se va face un racord la sistemul de canalizare al orasului. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#port, # turistic, # mangalia , #Stiri Turism