Plajele de pe litoral, gata pentru 1 Mai

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 09:03
1640 citiri
Plajele de pe litoral, gata pentru 1 Mai

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral (ABADL) a anuntat, miercuri, ca a pregatit plajele pentru sezonul estival, astfel ca manifestarile organizate in perioada minivacantei de 1 Mai, cand mii de turisti sunt asteptati sa vina pe litoral, se vor putea desfasura in bune conditii, precizeaza Mediafax.

Potrivit responsabilului de comunicare al ABADL, Catalin Anton, plajele care au contract de inchiriere valabil, adica 54 la suta din totalul plajelor turistice, au fost predate, in perioada 20 - 27 aprilie, catre agentii economici care le administreaza.

"Au fost predate suprafetele aferente celor 21 de contracte de inchiriere dintre Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral si agenti economici", a declarat Catalin Anton.

Inainte de predarea plajelor catre agentii economici, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral a curatat toate plajele si a colectat nisipul de pe promenada aparut in urma furtunilor din sezonul rece.

Conform sursei citate, suprafata plajelor s-a diminuat fata de anul 2006, in unele zone, cu aproape 30 la suta, din cauza factorilor climatici.

Totodata, reprezentantul ABADL a precizat ca restul de 46 la suta din totalul suprafetelor de plaja, care nu sunt inca inchiriate, au fost curatate de Administratia Bazinala si au fost montate cosuri de gunoi, iar dupa finalizarea licitatiilor pentru inchiriere aceste suprafete de plaja vor fi si ele predate catre agentii economici care le-au castigat.

El a adaugat ca in primele doua zile ale licitatiei, care se desfasoara 26 - 29 aprilie, au fost vizate sectoarele de plaja Agigea, Olimp I si Vama Veche, respectiv, Mamaia I, Mamaia II si Eforie Nord II.

Un numar de 72 de sectoare de plaja au fost licitate pentru acestea fiind depuse 67 de oferte. In final, au fost adjudecate doar 12 sectoare.

"Sectoarele care nu au fost adjudecate vor face obiectul unei a doua licitatii, ce va fi organizata, cel mai probabil, la jumatatea lunii mai", a spus Catalin Anton.

Agentii economici care vor castiga sectoare de plaja au posibilitatea sa le administreze pana la 15 octombrie, dar au obligatia de a pune la dispozitie o suprafata de plaja necesara organizarii si desfasurarii serviciului SALVAMAR si a posturilor de prim-ajutor.

Turistii care isi vor petrece minivacanta de 1 Mai pe litoralul romanesc vor plati intre 100 si 200 de lei de persoana pentru doua nopti de cazare, in functie de numarul de stele al unitatii hoteliere, pentru sfarsitul acestei saptamani fiind asteptate pe plaje intre 15.000 si 18.000 de persoane.

One UI 7 vine cu încă o funcție de securitate pe telefoanele Samsung
One UI 7 vine cu încă o funcție de securitate pe telefoanele Samsung
Samsung îmbogățește colecția de funcționalități de securitate din One UI, care include deja Auto Blocker, Samsung Pass, Secure Folder și Private Share, cu o nouă funcție denumită App...
Dezvăluire surprinzătoare: 57% dintre angajații britanici se bazează pe inteligența artificială pentru a face față volumului de muncă
Dezvăluire surprinzătoare: 57% dintre angajații britanici se bazează pe inteligența artificială pentru a face față volumului de muncă
Pe măsură ce presiunile legate de productivitate continuă să crească, tot mai mulți angajați încep să adopte inteligența artificială ca mijloc de îmbunătățire a eficienței, conform...
#1, #licitatii, #litoral, #mai, #plaje, #tarife , #Stiri Turism

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  3. Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
  4. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  5. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  6. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  7. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
  8. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție
  9. Metoda necunoscută de majoritatea șoferilor prin care putem identifica vârsta reală a unei mașini și eventualele accidente suferite
  10. Job-ul pentru care ești plătit ca-n Occident, în România. Domeniul încă merge „ca uns"