Plajele de pe litoral, gata pentru 1 Mai

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 09:03
1640 citiri
Plajele de pe litoral, gata pentru 1 Mai

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral (ABADL) a anuntat, miercuri, ca a pregatit plajele pentru sezonul estival, astfel ca manifestarile organizate in perioada minivacantei de 1 Mai, cand mii de turisti sunt asteptati sa vina pe litoral, se vor putea desfasura in bune conditii, precizeaza Mediafax.

Potrivit responsabilului de comunicare al ABADL, Catalin Anton, plajele care au contract de inchiriere valabil, adica 54 la suta din totalul plajelor turistice, au fost predate, in perioada 20 - 27 aprilie, catre agentii economici care le administreaza.

"Au fost predate suprafetele aferente celor 21 de contracte de inchiriere dintre Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral si agenti economici", a declarat Catalin Anton.

Inainte de predarea plajelor catre agentii economici, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral a curatat toate plajele si a colectat nisipul de pe promenada aparut in urma furtunilor din sezonul rece.

Conform sursei citate, suprafata plajelor s-a diminuat fata de anul 2006, in unele zone, cu aproape 30 la suta, din cauza factorilor climatici.

Totodata, reprezentantul ABADL a precizat ca restul de 46 la suta din totalul suprafetelor de plaja, care nu sunt inca inchiriate, au fost curatate de Administratia Bazinala si au fost montate cosuri de gunoi, iar dupa finalizarea licitatiilor pentru inchiriere aceste suprafete de plaja vor fi si ele predate catre agentii economici care le-au castigat.

El a adaugat ca in primele doua zile ale licitatiei, care se desfasoara 26 - 29 aprilie, au fost vizate sectoarele de plaja Agigea, Olimp I si Vama Veche, respectiv, Mamaia I, Mamaia II si Eforie Nord II.

Un numar de 72 de sectoare de plaja au fost licitate pentru acestea fiind depuse 67 de oferte. In final, au fost adjudecate doar 12 sectoare.

"Sectoarele care nu au fost adjudecate vor face obiectul unei a doua licitatii, ce va fi organizata, cel mai probabil, la jumatatea lunii mai", a spus Catalin Anton.

Agentii economici care vor castiga sectoare de plaja au posibilitatea sa le administreze pana la 15 octombrie, dar au obligatia de a pune la dispozitie o suprafata de plaja necesara organizarii si desfasurarii serviciului SALVAMAR si a posturilor de prim-ajutor.

Turistii care isi vor petrece minivacanta de 1 Mai pe litoralul romanesc vor plati intre 100 si 200 de lei de persoana pentru doua nopti de cazare, in functie de numarul de stele al unitatii hoteliere, pentru sfarsitul acestei saptamani fiind asteptate pe plaje intre 15.000 si 18.000 de persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#1, #licitatii, #litoral, #mai, #plaje, #tarife , #Stiri Turism