Piederi de peste 1,7 mld dolari pentru companiile aeriene

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 12:57
1399 citiri
Piederi de peste 1,7 mld dolari pentru companiile aeriene

Paralizarea traficului aerian din Europa, din cauza norului de cenusa vulcanica venit din Islanda, a provocat pierderi de peste 1,7 miliarde de dolari companiilor aeriene cu operatiuni in regiune, potrivit estimarilor Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA), informeaza Mediafax.

"Pierderile la nivelul veniturilor depasesc 1,7 miliarde de dolari. Criza a afectat 29% din traficul aerian global si circa 1,2 milioane de pasageri pe zi. Amploarea crizei o depaseste pe cea a atacurilor teroriste din SUA, din septembrie 2001", a declarat directorul general al IATA, Giovanni Bisignani, intr-un comunicat.

Estimarea se refera la pierderile inregistrate de companii pana marti, respectiv intr-un interval de sase zile de la eruptia initiala a vulcanului islandez.

Intre 17 si 19 aprilie, perioada critica a crizei, pierderile s-au cifrat la 400 de milioane de dolari pe zi.

IATA mentioneaza ca transportatorii aerieni au inregistrat si economii in perioada blocarii traficului, datorate retinerii la sol a aparatelor de zbor, precum reducerea cu 110 milioane de dolari pe zi a notei de plata pentru combustibil.

Transportatorii au fost nevoiti, insa, sa cheltuie mai mult pentru ingrijirea pasagerilor.

"Pentru o industrie care a inregistrat pierderi de 9,4 miliarde de dolari in 2009, si care ar putea pierde inca 2,8 miliarde de dolari in acest an, criza este devastatoare. A lovit cel mai puternic acolo unde transportatorii se afla in cea mai dificila situatie. Anterior, se anticipau pierderi de 2,2 miliarde de dolari pentru acest an, cele mai mari din istorie", a precizat Bisignani.

IATA a propus, totodata, mai multe masuri pentru ajutarea companiilor aeriene, printre care relaxarea regulilor aeroportuare si ridicarea restrictiilor privind zborurile de noapte. Asociatia include circa 230 de operatori aerieni, care asigura 93% din traficul international.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Waze anunță noi funcții importante. Toți șoferii trebuie să știe de ele
Waze anunță noi funcții importante. Toți șoferii trebuie să știe de ele
Waze, aplicația de navigare apreciată de șoferi din întreaga lume pentru funcțiile sale inovatoare și alertele utile în timp real, anunță lansarea unui set de actualizări menite să...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#aeriene, #companii, #pierderi, #trafic , #Stiri Turism