Piata hoteliera din Targu Mures prospera: Privo mizeaza pe afaceri de 700.000 de euro in primul an

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 11:47
1630 citiri
Piata hoteliera din Targu Mures prospera: Privo mizeaza pe afaceri de 700.000 de euro in primul an

Piata hoteliera din Targu Mures este intr-un moment de crestere, atat din punct de vedere al investitiilor, cat si al numarului de turisti, gradul mediu de ocupare ajungand la 50%, a declarat, joi, Adina Plopeanu, general manager al hotelului Privo, la prezentarea oficiala a acestuia.

"Pentru anul 2015 estimam cresterea indicatorilor economici cu un procent de 12-15% pe care ii vom realiza prin consolidarea si standardizarea conceptului Privo, precum si promovarea la nivel national si international. Astfel, pentru 2015 mizam pe o cifra de afaceri de 900.000 de euro, fara TVA. In urmatoarea perioada intentionam sa facem un program de fidelizare. Deja suntem in tratative, am si semnat contractul, urmeaza sa-l implementam", spune Adina Plopeanu.

Deschis la sfarsitul anului 2013 de Adina Plopeanu ca o afacere de familie, ansamblul hotelier Privo imbina intr-un mod original diferite spatii de cazare, clasificate la patru si cinci stele, ca urmare a unei investitii de 7 milioane de euro. Dupa deschiderea 'soft opening' din octombrie 2013, la deschiderea oficiala hotelul are un grad de ocupare mediu de 45% si a devenit un reper pentru piata hoteliera din Targu Mures.

"Pentru anul 2014 ne propunem sa realizam un grad de ocupare mediu de 45% si o cifra de afaceri care sa depaseasca 700.000 euro. Pentru primele 6 luni din 2014 am realizat o cifra de afaceri 318.000 de euro", a aratat, la randul sau, Otilia Demian, Director of Business Development al ansamblului Privo.

Simbol al conceptului Privo, vizibil din toate spatiile interioare, Vila Csonka, in stil Secession marcheaza dialogul dintre vechi si nou. Celebrul artist fotograf Geza Csonka a construit la inceputul secolului XX aceasta casa, una dintre putinele cladiri Art Nouveau ale orasului. Restaurata in perioada 2011-2013, Vila Csonka reprezinta nucleul in jurul caruia a fost construit noul hotel si poate fi admirata din toate holurile interioare ale hotelului.

Hotelul Privo, in topul preferintelor turistilor germani

Dintre turistii straini care prefera Privo cei mai multi provin din Germania, Italia, Franta, Israel, Ungaria, Austria, Spania.

"Una dintre problemele acute ale dezvoltarii hotelurilor in Targu Mures este lipsa evenimentelor cu caracter national si international. In afara congreselor de medicina nu avem evenimente deosebite si in perioada imediat urmatoare vom incerca sa le cream chiar noi. Cu sprijinul Primariei, speram", a precizat Alin Pop, consultant al Agil Hospitality.

Termenul de amortizare al investitiei este de 20 de ani, perioada in care proprietarii vor continua sa isi creasca investitiile in personal, dotari, servicii noi adaugate pe zona de spa si de travel.

Hotelul Privo, cu o suprafata totala de 5.500 mp, a fost desemnat castigatorul premiului ''Special Architectural Concept'', in cadrul Galei Premiilor de Excelenta ce a avut loc pe 22 mai 2014. De asemenea, pe 12 iunie, Hotelul Privo a fost declarat castigator la Viena, la concursul Life Challenge 66 - Fatada europeana a anului, la sectiunea proiecte nerezidentiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#afaceri hotel Privo, #turisti straini hotel Privo, #turisti straini romania , #Stiri Turism