Petreceti un weekend la Curtea Domneasca

Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 17:26
2193 citiri
Petreceti un weekend la Curtea Domneasca

Daca doriti sa va relaxati intr-un weekend in afara Bucurestiului, dar nu va tenteaza nici statiunile montane si nici padurile din jurul Capitalei, puteti incerca sa vizitati Curtea de Arges. Fosta capitala a Tarii Romanesti surprinde turistii prin monumentele istorice pastrate de pe vremea domnitorilor, precum Biserica Domneasca sau Manastirea Curtea de Arges.

Pe langa aceste trei edificii religioase, cei care viziteaza Curtea de Arges trebuie sa intre in Muzeul Municipal, organizat in doua sectiuni de baza: istorie si etnografie. Obiectele din cele doua domenii sunt gazduite in doua localuri diferite.

Exponatele din sectia de istorie se afla intr-un monument istoric localizat in piateta din fata Bisericii Domnesti si cuprinde replici dupa obiectele domnitorilor de la Curtea de Arges, documente realizate in facsimil, o colectie de numismatica, medalii si decoratii.

Pe de alta parte, expozitia de baza a sectiei de etnografie si arta populara se afla in casa ce a apartinut pictorului Dumitru Norocea si prezinta o bogata colectie de obiecte si arta populara privind ocupatiile, indeletnicirile si mestesugurule practicate de argeseni.

Din Curtea de Arges puteti merge la barajul Vidraru, primul din Romania si al noualea din lume, din punct de vedere al marimii.

Barajul a fost finalizat in 1965 si ofera mai multe posibilitati de relaxare, de la pista de lansare pentru bungee jumping pana la plimbarile cu vaporasul sau cu hidrobicicleta.

De asemenea, tot din Curtea de Arges puteti incepe Transfagarasanul, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Romania, cunoscut de localnici si ca "drumul din nori".

Transfagarasanul uneste regiunea istorica a Munteniei cu Transilvania si este construit peste Muntii Fagaras, cel mai inalt lant muntos din Romania. In apropierea tunelului de linga Lacul Balea, drumul ajunge la altitudinea de 2042 m.

Printre atractiile orasului Curtea de Arges se mai numara Gara Basarab, un monument istoric construita in 1898, dupa un model original francez si Casa de Cultura George Toparceanu.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#arges, #concediu, #curtea, #domneasca, #manastire, #turisti , #Stiri Turism