Petrece Halloweenul in scop caritabil

Sambata, 29 Octombrie 2005, ora 03:54
1082 citiri

Ethan Hawke i-a primit ieri pe jurnalisti in Clasa Mozaic de la Scoala nr. 141 din cartierul Rahova, cu care colaboreaza Asociatia Ovidiu Rom, fondata de mama sa, prin programul "Gata, dispus si capabil". Degajat, facand cu mana copiilor care, din curtea scolii, isi lipeau nasurile de geam, actorul american a raspuns frumos la cate intrebari au incaput in 20 de minute. Apoi, pentru operatorii TV, care l-au urmarit prin curte ca pe o dropie, a jucat putin baschet cu copiii.

Intrebat de ziarul nostru daca ar fi venit in Romania de n-ar fi fost mama lui aici, Ethan Hawke a admis ca probabil nu, el nestiind mai nimic despre Romania, in afara unor putine lucruri pe care le-a vazut la televizor despre Revolutie. Ethan Hawke este varful de lance al unei campanii prin care asociatia infiintata de mama sa, Leslie Hawke, doreste sa stranga fonduri pentru programele ei sociale si de educatie. Programul are ca prioritati: educatie pentru toti copiii, locuri de munca pentru mame, conditii de locuit decente si sprijin pentru profesionistii din protectia copilului. Leslie Hawke s-a stabilit in Romania inca de-acum 5 ani, cand a fost trimisa de Peace Corps ca voluntar la Bacau. A obtinut pana acum patru granturi USAID pentru ajutorarea mamelor si copiilor defavorizati, precum si pentru conditii mai bune de locuit. Din 2005 incolo, va fi nevoie de 300 de mii de euro pe an pentru ca programul sa poata fi desfasurat. Chemat in Romania de mama sa (pe care, de altfel, a mai vizitat-o neoficial), Ethan Hawke va fi asta-seara cireasa de pe tortul celui mai mare bal de binefacere care a avut vreodata loc in Bucuresti, "Balul de Halloween", care va avea loc la Palatul Parlamentului.

Lui Ethan Hawke, copiii de romi - pentru ca programul li se adreseaza cu precadere - ii aduc aminte de copiii afroamericani ai anilor '60. El insusi tata a doi copii, actorul a marturisit ca s-a intrebat la un moment dat cum se descurca cu educatia parintii care n-au banii si timpul lui. Pe de alta parte, a admis cu zambetul pe buze ca, de altfel, lui nu i-a placut niciodata scoala. Dar a fost delicat si n-a vrut sa dezvaluie suma de bani cu care a ajutat pana acum asociatia mamei sale, amintind-o pe bunica sa, care spunea ca sa vorbesti despre bani e semn de vulgaritate. Intrebat de ziarul nostru daca a primit vreo propunere sa filmeze in Romania, Ethan Hawke a raspuns ca nu, dar a fost randul mamei sale sa intervina cu o gluma. Leslie Hawke a marturisit ca a facut lobby pana acum, dar ca deocamdata nu a aparut nimic.

Acum insa Ethan Hawke a venit in scop caritabil (si fara copiii sai, pe care poate ii va aduce cand vor mai creste, pentru ca e drumul lung). Pe agenda sa, a figurat ieri prezenta la proiectia filmului "Tape" de Richard Linklater, in care interpreteaza rolul principal, alaturi de fosta sa sotie, Uma Thurman. Intrarea la Cinema Pro s-a facut pe baza de donatii si la fel se va proceda azi, cand de la ora 9.30, tot la Cinema Pro, Ethan Hawke va citi din cartea sa, "Ash Wednesday"/"Miercurea cenusii" (aparuta in Romania la Humanitas). Iar asta-seara, mare bal mare. Si totul pentru o cauza nobila.

Un articol de Iulia Blaga

Romania Libera

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...